Er gaat wat veranderen in de Nijmeegse Molenstraat. Café Gonzo verandert binnenkort van eigenaar en van naam. 'Ndrgrnd' gaat het heten en het wordt een muziek/danscafé. Het is nog even wachten tot de officiële opening, maar de nieuwe eigenaren weten nu al: "Voor een goede avond uit moet je ndr de grnd zijn!"

Rogier Hootsmans: "Live muziek heeft voorlopig niet onze prioriteit"

Voor de wat ouderen onder u: de legende is niet meer. Café Gonzo was enkele jaren terug een van de weinige plekken in Nijmegen waar je als 'alternatieve muziekliefhebber' terecht kon. Inmiddels is dat veranderd. Muziekliefhebbers kunnen op veel meer plaatsen terecht en Gonzo heeft een wat duister rockimago.

De tijden zijn veranderd, tijd voor nieuwe eigenaren. Een van de drie nieuwe eigenaren is Rogier Hootsmans. Hij en zijn compagnons hadden al jarenlang het idee om gedrieën de horeca in te gaan. Toen vorig jaar zomer het gerucht ging dat Gonzo te koop kwam, sloegen zij hun slag. "Achille en Harm werken allebei bij Gonzo en ik zit meestal aan de bar. We hadden het er wel eens over dat het te gek zou zijn om Gonzo te kopen. Toen dat opeens echt kon, duurde het niet lang voor we een bod deden. Vanmiddag hebben we het voorlopig koopcontract getekend. Met drie nieuwe en twee voormalige eigenaren moet je een stuk of zes van die contracten tekenen. Ik geloof dat ik wel dertig keer mijn handtekening heb gezet."

Voorlopig gaat Gonzo nog even verder onder de oude vlag. Pas na de vierdaagsefeesten gaat het café dicht voor rigoureuzer verbouwingen. Hootsmans: "We gaan bijvoorbeeld de herentoiletten naar voren verplaatsen. En we maken halverwege een scheidingswand die later op de avond open kan. Als het aan het begin van de avond nog niet zo druk is, oogt het toch al wat gezelliger."

Maar de belangrijkste verandering is de gevel en de entree. "Laten we eerlijk zijn. Zoals het er nu uitziet, is niet uitnodigend. We hebben al contact met een reclamebureau over een nieuwe gevel. De ideeën zijn goed. Als dat klaar is, zul je ook echt weten dat we er zijn!" Gonzo organiseert regelmatig 'gonzerts'.

Wanneer er in Ndrgrnd livemuziek te horen is, is nog even afwachten. "Live muziek zal wel af en toe gebeuren, maar dat is niet onze prioriteit. Voor concerten moet je café en ook je personeel goed geschikt zijn. Als je het doet, moet je het namelijk goed doen. Ik weet niet of we de technische kennis in huis hebben om dat voor elkaar te krijgen. Het is zeker iets wat we willen blijven doen, maar in het begin nog niet structureel."

Op 20 juni zijn de drie officieel eigenaar. De eerste avond onder hun bewind is de 23ste. Het openingsfeest vindt eind augustus plaats. Als alles goed gaat wordt het een feest mét een live band...