In een serie portretten maken we kennis met een aantal dames uit de organisatie van Into The Grave. Donderdag 10 augustus vindt er in aanloop naar het metalfestival een talkshow plaats in Neushoorn Café, met als één van de onderwerpen: Vrouwen in de metal. Maar wie zijn eigenlijk de vrouwen die achter de schermen hun mannetje staan tijdens Into The Grave? 3VOOR12/Friesland ging op zoek en vond als tweede op de loonlijst de dame die op de centen zit: Wendy Struijk.

Wendy Struijk

Naam: Wendy Struijk
Leeftijd: 36 jaar
Funtie en werkzaamheden:

  • Coördineren, managen en verzorgen van de financiële administratie
  • Belastingen (verantwoordelijk voor het samenstellen van de tussentijdsecijfers en jaarcijfers)  
  • Coördinatie van alles wat met financiën te maken heeft tijdens de festivals in Leeuwarden en Eindhoven
  • Aanspreekpunt voor het financiële team

Hoe ben je in de organisatie van Into The Grave en Loud Noise terecht gekomen?

"Via een kennis, die bevriend is met één van de eigenaren, hoorde ik dat ze bij Loud Noise met enige spoed op zoek waren naar iemand die voor hun het financiële gedeelte van de onderneming in goede banen kon gaan leiden. Hierop heb ik een mail gestuurd en een paar dagen later ben ik op gesprek geweest. Ik heb achter de schermen gekeken bij The Sound of Revolution in Eindhoven in het Klokgebouw en ik ben vervolgens in december 2016 gestart."

Wat is het leukste aan jouw functie?

"De diversiteit in taken en de fijne samenwerking met hele Loud Noise team. Het voelt als een familie waar je graag bij thuis komt met allemaal dezelfde passie: muziek! Op kantoor heerst er altijd een gezellige sfeer met veel humor en harde muziek."

Vind je de metalscene per definitie een echte mannenwereld of ervaar jij dat anders?

"Inmiddels zijn wij met vier vrouwen tussen acht mannen in het gehele Loud Noise team. De mannen zijn nog in de meerderheid maar ik merk dat ook vrouwen het prima doen in dit vak. Laetitia, Janis en ik waren tot kort met drie vrouwen en sinds kort zijn de Loud Noise Dames aangevuld met Vera, onze nieuwe stagiaire."

Wat vind je het leukste/mooiste/meest intrigerend aan de metalscene?

"Het mooiste vind ik saamhorigheid, het delen van dezelfde passie en liefde voor muziek. Daarnaast de diversiteit aan mensen en de sfeer maakt het geheel erg aantrekkelijk."

 

 

Een groot deel van het Loud Noise team met op de voorgrond links Laetitia Abbenes (PR&Marketing, Social Media) en rechts Wendy Struijk (Financiën)

Wat is je mooiste herinnering aan één van de edities van Into the Grave?

"Voor mij is dit de allereerste editie van Into the Grave, maar ik verwacht dat we ook hier weer een mooi feest gaan neerzetten!"

Waar kijk je voor de komende editie het meest naar uit?

Ik kijk uit naar het moment dat we open gaan, de gasten genieten en we tegen ons zelf kunnen zeggen: 'Dat hebben we weer mooi voor elkaar gekregen met z’n allen!'"

Wat is/zijn je favoriete act(s)?

"Zelf ben ik groot fan van Metallica maar voor de komende editie Into the Grave kijk ik uit naar Life of Agony. Tijdens The Sound of Revolution heb ik enorm genoten van hun optreden. Classic rock is mijn grootste liefde wat betreft muziekgenre, dus ik kijk ook heel erg uit naar de komende editie van CityRock in Eindhoven en Leeuwarden. Daar speelt onder andere Navarone en dat vind ik wel echt een toffe band."

Informatie

De talkshow met aansluitend een quiz vindt plaats in Neushoorn Café | Datum: donderdag 10 augustus | Aanvang: 19.30 uur | Entree: gratis

Vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus kleurt Leeuwarden weer zwart van de metalliefhebbers tijdens Into The Grave | lokatie: Oldehoofsterkerkhof | Aanvang vrijdag: 15.30 uur en zaterdag: 11.30 uur | Entree: vrijdag; 25 euro, zaterdag; 30 euro of weekendticket; 45 euro