Dat het voorlopig nog even stil is rondom alle evenementen en daarbij ook EP- en albumpresentaties, betekent niet dat de releases stilliggen. Er wordt van alle kanten nieuwe muziek uitgebracht en online creatieve initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Hier is een overzicht met een aantal Friese releases die op ons pad zijn gekomen. Volg de afspeellijst 'Van Friese Bodem' op Spotify om op de hoogte te blijven van releases naast deze updates.

Twee jaar geleden ging Dikke Hanna viral met de hit Instaslet. Inmiddels staat debuut-EP Synthdromen online en laat ze naast Instaslet horen wat ze als artiest nog meer in huis heeft. Een dansbare plaat vol zelfspot.

Control is de nieuwe EP van YVI en bestaat uit 5 melancholische liedjes. Een aantal hiervan is al eerder te horen geweest op onze site, in speciale opnames vanuit verschillende kamers in YVI's huis. Deze zie je hier: #ThuisLab: YVI

Van Mij is de debuut-EP van dagboekmuzikante Esther de Jong. De plaat is gevuld met nummers over liefde, (ver)dwalen en hartpijn die je meesleuren naar een benauwende, ondergrondse wereld. 

Tegelijk met de EP releasde Esther ook een videoclip voor single en titelnummer Van Mij.

Vorige maand deelden we twee singles van deze Duitstalige avantgarde casio-artiest, deze maand is het de beurt aan de eerste EP van FLUITKETEL. Gevuld met slechts 4 nummers, waaronder de twee eerdere singles, is Helmut een kort, maar krachtige ervaring in de technopop. 

Bekijk ook de lock-in sessie waar FLUITKETEL in een tweemansformatie zijn werk live uitvoerde via deze link.

De debuutsingle Don't Walk Away, Love van pop-noir artiest Yours' Sergei gaat over het moment dat je alleen achterblijft in een lege kamer en dat je je realiseert dat je een betere versie van jezelf bent als je geliefde om je heen is. Don’t Walk Away, Love is een hoopvol nummer en een lofzang aan het samen zijn. 

Rollerskates is de energieke, zomerse debuutsingle van Joey's Midnight Club, een gloednieuw power rock trio dat voor de crisis al een ticket naar de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân in de wacht sleepte. 

Het leven van een artiest valt niet mee. Zeker als je als opkomend en hardwerkend talent nét lekker op gang bent en de pleuris in de wereld uitbreekt. De boys van Noorderlicht werden on hold gezet, net als de rest van de mensen op deze aardkloot. Studiefinancieringen, uitkeringen, TOZO regelingen en andere aanverwante inkomsten voorzien de heren niet volledig in het rondkomen in de maand. En wat word je dan... juist: Skeer

Het is een tijdje stil geweest rondom Sun-0-Bathers, maar de Leeuwarder punkrockers zijn terug met single Overtime. Met anderhalve minuut pure punkrock is Overtime de eerste single van nieuwe EP Floater die op 24 juli uitkomt.

Juni lijkt de maand van de debuut EP te zijn, want ook HAITZE heeft er deze maand eentje uitgebracht. Op Rectify worden singles die we al kennen, zoals Fields of Green, afgewisseld met gloednieuwe indierock-nummers.

Het rijtje debuutplaten wordt deze maand afgesloten door Broedplaats met zijn Broedplaat EP. Na de Official High Budget Cultural Funds Video voor single Their Hands vorige maand, heeft de gesubsidieerde artiest deze keer ook nog een Official Cultural Funded Year Trainingtraject Video voor ons voor het nummer Walls.

 

 

Matsu Fox is een drummer, producer en zanger uit kunstenaarsdorp Pingjum die deze maand de single Insecurity uit heeft gebracht. Het nummer gaat over de erg menselijke eigenschap om onzeker te zijn en wat dit met ons doet.

Beluister ook nieuwe muziek van Friese bodem in onze Spotifylijst Van Friese Bodem!

Hebben we releases van singles, ep's of albums gemist van Friese makelij? Laat het ons dan graag weten door een e-mail te sturen naar 3voor12eindredactie@gmail.com.