Voor de tweede zondag van Prinsentuinconcerten 2017 zet Neushoorn het programma neer. In de middag zingt voorprogramma Timo de Jong vanuit de koepel de Prinsentuin toe. Na een set van een uur is het tijd voor de uit Nijmegen afkomstige Daniel Cane. Publiek die de andere kant van het water opzoekt, omdat daar de zon schijnt, lijkt zelfs op afstand te genieten.

In de warme Prinsentuin begint Timo de Jong aan een set met eigen repetoire afwisselend met covers. Halverwege verlaat hij het podium om dichter bij zijn publiek te staan en ze mee te laten zingen. Aan de rand van het water speelt hij onversterkt verder en is het even muisstil. Een fijne opbouw naar de rest van de middag.

Timo de Jong

Met een nieuwe EP uit en sinds een jaar de friese drummer Sjoerd de Vries bij de formatie, staat Daniel Cane weer eens in Leeuwarden. Recent nog in het voorprogramma van onder andere Bløf en Golden Earring. De Prinsentuin koepel is zeer geschikt voor zijn inmiddels zeskoppige band, die bestaat uit; Rico Neeter (zang/gitaar), Max Kerkhof (toetsen), Ruben de Groot (bas), Sjoerd de Vries (drums), Chris Moorman (harmonica/percussie) en Milo Groenhuijzen (leadgitaar). De nummers die veelal gaan over gebroken harten en relatiebreuken laten de mensen rustig in de zon genieten.

Daniel Cane

Met zichtbaar veel plezier speelt de band bijna een uur lang, op het podium wordt veel gelachen en van interactie onderling is genoeg sprake. Zo lijken de zware onderwerpen luchtig over te komen, een blijk dat alles wel goed komt. Zo ook op deze pinksterzondag, om bij te kunnen dansen!

Gezien

Daniel Cane + Timo de Jong
Prinsentuin Concerten, Leeuwarden
Zondag 4 juni 2017