Uitgelicht: Band On the Run in Neushoorn Uitgelicht: Band On the Run in Neushoorn

Drie Noordelijke bands werken een weekend lang gezamenlijk aan nieuw materiaal

, Redactie 3VOOR12/Friesland

Uitgelicht: Band On the Run in Neushoorn

Drie Noordelijke bands werken een weekend lang gezamenlijk aan nieuw materiaal

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

De drie Noordelijke popkoepels Friesland Pop, POPgroningen en K&C Drenthe én Neushoorn Academy hebben voor het project Band On the Run de handen ineen geslagen. Komende vrijdagavond zullen drie bands uit Friesland, Groningen en Drenthe een weekend lang aan elkaar overgeleverd zijn, met als doel optreden, het maken van nieuwe composities, coaching en presentatie.

Op vrijdagavond zullen de bands Pendants, The Movement en Toycar Taxi hun eigen liedjes in Neushoorn Café ten gehore brengen, waarna er op zaterdag en zondag volop geschreven en gerepeteerd wordt aan nieuw materiaal. Dit nieuwe materiaal wordt vervolgens op zondagmiddag, opnieuw in het Neushoorn Café, aan het publiek gepresenteerd.

“Het oorspronkelijke idee is afkomstig van een aantal landelijke partijen, waaronder Into The Great Wide Open en Excelsior Recordings”, vertelt Sjouke Nauta van Friesland Pop. “Omdat dat landelijke plan (nog) niet rond kwam, hebben wij van Friesland Pop samen met Neushoorn Academy de samenwerking gezocht met POPgroningen en K&C Drenthe afdeling popcultuur en hebben we nu als pilot een Noordelijke editie opgestart.”


De keuze voor de drie bands die aan deze pilot deelnemen is niet geheel toevallig tot stand gekomen. Alle drie wonnen ze het afgelopen jaar de provinciale band competitie en dienen dus als zodanig als uithangbord voor de popkoepels. Zoals bekend wonnen de heren van Pendants begin juni in Neushoorn de Kleine Prijs van Friesland 2016.  De band won toen zowel de publieks- als juryprijs.

The Movement

The Movement


De energieke Oost-Groningse rockband The Movement deed eind april hetzelfde in Vera Groningen, door de POPgroningen Talent Award 2016 te winnen. Ook het pop-rock trio Toycar Taxi uit Emmen ontkurkte dit jaar de champagnefles, toen ze Sweelpop: The Battle wist te winnen. Een gelijksoortige, lokale bandcompetitie met als inzet een optreden op het roemruchte hoofdpodium van Sweelpop in Zweeloo.


Het doel is volgens Nauta om, in dit geval, Noordelijke acts met potentie verder te helpen richting een professionele carrière: “De coaching en gezamenlijk expertise ontwikkelen staan hierin centraal.” Als het aan Nauta ligt blijft het niet bij een eenmalig project en is het ook zeker de bedoeling om aan deze pilot een vervolg te geven: “Ik denk dat het project in Leeuwarden en met name in Neushoorn goed op z’n plaats is, gezien de infrastructuur die hier op het gebied van talentontwikkeling aanwezig is. Daarnaast hopen we natuurlijk ook dat het landelijke traject alsnog van de grond komt, zodat er nog meer mogelijkheden komen voor de deelnemende acts.”

Band on The Run vindt komend weekend plaats in Neushoorn Café in Leeuwarden. Op vrijdagavond (aanvang: 21:00 uur) spelen de bands eigen nummers en op zondagmiddag (aanvang: 14:00 uur) presenteren ze het nieuwe materiaal dat ze gedurende dit weekend met elkaar hebben geschreven en gerepeteerd. De toegang voor alle optredens gratis toegankelijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland