#OEROL15: 3VOOR12/Friesland tipt: Oerol #OEROL15: 3VOOR12/Friesland tipt: Oerol

Punk, rock, afrobeat en zeemansliederen

, Redactie

#OEROL15: 3VOOR12/Friesland tipt: Oerol

Punk, rock, afrobeat en zeemansliederen

Redactie ,

Terschelling staat de komende tien volledig in het teken van Oerol. Theater, zang, dans en straattheater. Maar daarnaast pakt het het festival ook weer uit met interessante bands en muzikanten op podia op de Betonning, Westerkeyn en tal van andere podia op het Friese Waddeneiland. Nog geen keuze kunnen maken over wat je wilt zien tijdens het Oerol 2015? ‘Laat je verrassen’ is voor jou te vrijblijvend? 3VOOR12/Friesland zet de muzikale tips op een rijtje.

Hilbrandt
(Zondag 14 juni, 14:00 uur, de Betonning, West-Terschelling)

Een van de bands die je moet zien wanneer je op Terschelling zit is Hilbrandt. De band liet op het Fries StraatFestival al zien dat ze in een bloedvorm verkeren. Daarom zijn de verwachtingen voor Oerol hoog. Het, inmiddels negenkoppige gezelschap, is met zijn zeemans- en levensliederen op Oerol op de juiste plaats. Laurens van der Meulen en zijn gevolg zullen zich helemaal in hun element voelen op de Betonning, op steenworp afstand van het IJsselmeer en - bij helder weer - Harlingen nog in het vizier. Zou een landelijke doorbraak voor Hilbrandt dan via de Waddeneilanden lopen?


Rats On Rafts

(Maandag 15 juni, 20:30 uur, Westerkeyn, Midsland)

Misschien niet de band die je direct op Oerol zou verwachten, maar ze staan er toch en reken er maar op dat het weer goed gaat worden. Het Rotterdamse kwartet Rats On Rafts treedt dit jaar voor de allereerste keer op, op Terschelling. De heren hebben de ijzersterke plaat ‘Tape Hiss’ uit  en net een succesvolle clubtour achter de kiezen. Die tour eindigde nota bene in een kroeg in Dokkum. Hoe de heren het op het grote podium op Midsland doen en hoe het Oerol publiek gaat reageren op het Rotterdamse kwartet, is afwachten. Wij kijken er in elk geval ontzettend naar uit!

Typhoon
(Vrijdag 19 juni, 22:30 uur, Westerkeyn, Midsland)

Deze meneer kwam al ruim voor zijn doorbraak naar Terschelling en is inmiddels een kind van het eiland. De zegetocht langs de Nederlands podia begon vorig jaar op Oerol. Stond hij vorig jaar nog op de kleine podia, op campings en eethuisjes, dit jaar keert Typhoon terug op Oerol. Hij zal zonder enige moeite vanaf het grote podium van de Westerkeyn de complete festivalweide om zijn vinger winden. De feelgood-show van Typhoon zal als een wervelwind over het eiland razen. Het zou best wel weer eens een legendarisch avondje worden...


King Champion Sounds
(Zaterdag 20 juni, 20:00 uur, Muziekcafé De Vijfpoort Terschelling, Formerum)

Voor iedereen die na negen dagen Oerol wel een beetje klaar is met de lekkere luisterliedjes - overigens ook niks mis mee - zou op zaterdag 20 juni het beste even naar Muziekcafé De Vijfpoort kunnen gaan. Daar speelt King Champion Sounds en dat is de band van Ajay Saggar (The Bent Moustache) en voormalig The Ex zanger G.W. Sok. Dwarse en repeterende gitaarpartijen die de politiek geladen teksten van G.W. Sok muzikaal ondersteunen. Zo tegen het einde van Oerol krijgt je dus nog even wat stof tot nadenken mee van dit Brits/Amsterdamse gezelschap!

Convoi Exceptional
(Zondag 21 juni, 16:00 uur, de Betonning, West-Terschelling)

Dit is een must see! Het Roterdamse Convoi Exceptional swingt de pan uit, of zoals ze het zelf omschrijven: “Rock-’n-roll op trommels & sax. Drie straatmuzikanten die de ware aard van rock-’n-roll echt begrijpen: spelen, spelen, spelen!” Afrobeat of jazz, hoe je het ook noemt, met Convoi Exceptional zal er geheid gedanst worden. De heren spelen op de grote finaledag van Oerol op de Betonning, maar zijn vanaf woensdag 17 juni al op het eiland. Grote kans dat je ze als eens op straat of in een kroeg tegen zult komen. Wie Convoi Exceptional gemist heeft moet wel een met een heel goed excuus komen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland