The Future's Dust duikt de studio in The Future's Dust duikt de studio in

Jonge Leeuwarder band vertelt over eerste EP

, Tekst: Bente Hout | Foto's: Xanne Wijkamp

The Future's Dust duikt de studio in

Jonge Leeuwarder band vertelt over eerste EP

Tekst: Bente Hout | Foto's: Xanne Wijkamp ,

De vier mannen en vrouw van The Future’s Dust uit Leeuwarden timmeren hard aan de weg. Sinds ze eind vorig jaar door Freesonica onder de vleugels genomen zijn, maken ze grote stappen in de goede richting. Zo speelden ze onlangs op Eurosonic en Altersonic in Groningen en zijn ze momenteel bezig met het opnemen van hun eerste EP.

Eind januari sloot de band zich enkele dagen op in de No Pussy Bluesstudio in Groningen met producer Johan Kooi (toetsenist van The Black Atlantic, producer van Luik en voormalig lid van Eklin), om daar de eerste twee nummers op te nemen. Daarbij werkten ze samen met een cellist en hoornist van het conservatorium in Groningen. Met producersduo Snoet & Smoel, Ico Balt en Marcel Caron, hebben zij vervolgens de laatste twee nummers opgenomen.

Een jaar lang heeft The Future’s Dust gewerkt aan de vier nummers die op de EP te horen zullen zijn. De band is perfectionistisch en dat is terug te horen in hun muziek. Het is dan ook niet verrassend dat de titel van de EP verband houdt met alle nummers en met de visie van de band: er is lang en goed over nagedacht. Marrakech, zoals de titel luidt, is voor de band een fantasieplek die de ideale gelegenheid vormde om te schrijven over iets onbekends en ontastbaars. “Iets onbekends dat heimwee en nostalgische gevoelens opwekt,” legt drummer Jochem Knoef uit – “dat is Marrakech.”  “Marrakech gaat over ergens heen willen maar het misschien wel nooit kunnen bereiken,” vult frontvrouw Rosan Rozema aan. En dat kan ook slaan op ambitie.

De keuze om samen te werken met Johan Kooi en Snoet & Smoel is uiteraard ook goed doordacht. “Ico en Marcel zijn goede vrienden van ons, maar ook talentvolle producers," zegt frontman Nick Veenstra. “Ze hebben enorm hun best gedaan om geluiden te zoeken die bij ons en onze muziek passen en die wij in gedachten hadden. Het vinden van de goede sound betekent ontzettend veel voor ons, vandaar onze keuze om in zee te gaan met dit duo.”

Artwork voor de EP wordt gemaakt door fotograaf en kunstenaar Luca Venter uit Denver, die tevens artwork voor Efterklang en The Black Atlantic heeft gemaakt. Bands waar The Future’s Dust onder andere door geïnspireerd wordt.

---
Marrakech zal in april gepresenteerd worden tijdens een releaseshow in Leeuwarden en daarna digitaal uitgebracht worden. De band zal de EP zelf ook op CD gaan verkopen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland