Tot twee keer toe kon een optreden door omstandigheden niet doorgaan. Dus dan maar twee keer naar Wildeburg komen? In ieder geval sloot Jordy Dijkshoorn vorig jaar knetterend af met De Likt en dit weekend komt hij voor meer ‘spoken/geschreeuwde word’ spektakel met zijn tweede band Het Gezelschap. Trekt hij weer volle velden?

Nee. De festivalgangers hebben andere routes over het prachtige terrein van Netl de Wildste Tuin gekozen. Het is ook slechts een optreden van amper drie kwartier dat als afsluiter een gewaagde keuze is van Wildeburg, passend bij dit festival. De tijgers en tijgerinnen die wel voor een safari richting Wildlive gaan, hebben drie vreemde nachtuilen gezien die show willen maken van spoken word.

Het Gezelschap bestaat uit Nachtburgemeester van Dordrecht Juno Rissema, BrandWerk-MC Diggy Rast en De Likt-frontman Jordy Dijkshoorn. Ze gaan naast hiphopelectro zoals je van De Likt gewend bent, voor blues en rock & roll, maar ook de Mambo. Met tussendoor ook een speciale boodschap voor de ex-vriendin van de MC.

Op Wildlive wordt een cowboy hoed uit het publiek geplukt, gaan de lichten uit, klinkt de muziek van Once Upon The Time In The West en neemt westerling Jordy even een podiumduik. Alle ingrediënten worden uit de drankfles gespoten. Om in de stijl van de show te blijven: schreeuw het voort, schreeuw het voort en dan wordt de volgende keer zo’n show nog beter. Drie keer is scheepsrecht in Delfshaven.