Vorig jaar was Typhoon ook op Wildeburg. Hij hield toen een praatje over zijn burn-out in Brandpunt. “Dit jaar ben ik herrezen als een feniks en deze hernieuwde energie wil ik met jullie delen.” Hoewel Typhoon voorzichtig begint en de balans zoekt, het is tenslotte een akoestische setting, zijn de bezoekers er klaar voor.

Nadat iedereen meeklapt omdat het te koud is om te zwemmen, gaan we mee Surfen. “Geen beweging”, zingt het publiek meteen mee. Dries Bijlsma speelt op zijn gitaar alsof hij op een contrabas aan het plukken is. "Gisteren was de bui, vandaag gaan we het helemaal anders aanpakken", en de gisteren jarige Coen Witteveen begint ingetogen op zijn saxofoon met 'Niets Verwacht'. 

Vervolgens verdeelt Typhoon het volle veld in tweeën: “Een mooie metafoor voor het leven.” En in canon zingen de bezoekers "Ahmmm | Ahmmm | Ah da da dada da da da". Een ode aan Surinaamse helden en de zon. Typhoon nodigt iedereen uit om met elkaar te dansen, en vooraan rent een dame helemaal naar de andere zijde van het Wildlive podium om daar een vriend te ‘huggen’ en met hem te dansen. Lobi. Heerlijk. 

Afgelopen jaar heeft Typhoon heel veel nieuwe muziek gemaakt, zo ook met muzikale vriend Freez. Bij de vorige Wildeburg was hij aanwezig als gast en nu mag hij op het podium meedoen en zijn lied 'Anoniem' spelen. Typhoon geniet ervan hoe het publiek enthousiast reageert en laat Freez ook zijn allernieuwste nummer spelen: 'Dronken Vannacht'. Nu is het nog wachten op het nieuwe materiaal van Typhoon. 

Natuurlijk is het weer een groot feest met 'Bumaye' en brullen alle bezoekers “je bent een koning, keizer, je bent een motherfucking admiraal”. Ondertussen komt de postbode naar het podium om brieven te overhandigen aan Typhoon. Fanpost. En diverse fans komen nog even naar voren om ook wat aan hun favoriete artiest te schrijven. Maar dan is het toch echt tijd voor 'Zandloper' waarbij de Wildeburgers helemaal los en door de knieën gaan, om vervolgens kippenvel te krijgen van 'Hemel Valt'. “Ik wens jullie een gezegend en geweldig weekend. Lobi Da Basi.”