Wildeburg inspireert en Het Brandpunt is hiervoor de ontmoetingsplek vol muziek, workshops en sprekers. Een aantal hoogtepunten gaan van een Keukenorgeldrumconcert om een pannenkoek te bakken, mooie woorden van Marktplaats oprichter Bob Crébas tot verboden vruchten van Katja Schuurman en een piano die midden in de nacht in de fik wordt gestoken.

Tussen de foodtrucks komt De Gillende Keukenprins naar Het Brandpunt. Dat er maar één Keukenorgeldrumgestel op de wereld is, is natuurlijk niet zo’n gek idee. Heb jij ooit de neiging gehad om van je keuken een theater, circustent of rocktempel te maken? Deze pannenkoekenbakker kan koken, orgel spelen en drummen tegelijk…een eitje.

Van een bruiloft komt een bruiloft. Van een festival komt een… trouwweekend. Katja Schuurman was vorig jaar met haar Freek op Wildeburg en dat inspireerde haar om op deze plek hun liefde te vieren. Nog in hun wittebroodsweken zijn ze er weer. Nu komt Katja voorlezen uit haar boek Verboden Vruchten, een bundeling verhalen waarmee zij de liefde bedrijft met woorden van haar favoriete schrijvers.

Als je zo van alle dj’s en bandjes geniet, wil je ook de muzikant in jezelf naar boven halen. Dat kan bij de Karakazoo. Een massale karaoke met kazoos en plastic kuipen om op te trommelen. Je mag zelf kiezen: drum je op aanwijzingen mee of pak je een van de 120 uitgedeelde kazoos. En nee, je moet er niet in blazen, je moet er tegen tatarataten. Een hilarisch interactief concert waarbij menig festivalbezoeker ervan baalt dat hij geen kazoo heeft gescoord.

Op de zondag zaten we klaar voor Sticks om naar zijn presentatie On-rust te luisteren. Helaas moest hij met spoed weg en ging dit niet door. Maar hij heeft beloofd volgend jaar weer aanwezig te zijn!

Wildeburg kan op zo'n prachtige plek plaatsvinden dankzij  Netl, de Wildste Tuin, opgericht door Bob Crebas en zijn gezin. Hij houdt een inspirerende presentatie over het ontstaan van dit terrein en zijn visie op het leven. Hoe kun je in 20 jaar tijd van bijstandsniveau groeien naar Quote top 500 genoteerd zijn (dank aan Marktplaats). En daar niets om geven, omdat je kinderen en kleinkinderen belangrijker  zijn. Bovendien wil hij af van de ongelijkheid in de samenleving. Op naar de blue zones, waarover hij een boek heeft geschreven. En wat blijkt: festivals als dit zijn gezond voor je en je wordt er ouder door! Deze levensverwachting wordt met applaus ontvangen door de Wildeburgers.

Even verderop staat al het hele weekend een stellage waar ’s avonds met vuur wordt gespeeld. Zondagnacht verzamelen de Wildeburgers zich in een grote kring omdat het dit weekend als een lopend vuurtje is gegaan dat er nu iets moois komt. De brandblusapparaten staan klaar, bezoekers kruipen diep in de nacht warm tegen elkaar en de show kan beginnen. Dik drie dagen non stop feesten is bijna ten einde. Nog een keer woest op de piano spelen tot de vonken er van afvliegen… Letterlijk. Wildeburgers, tot volgend jaar!