Hoewel het nog wel regent, is het gedonder over en mogen we het festivalterrein op. Een aantal acts kan niet doorgaan, maar Lucky Fonz III wel. Zodra hij met zijn gitaar en innemende glimlach het Wildlive podium op loopt, komt het publiek meteen uit de schuiltenten vandaan.

“Ten eerste wil ik jullie feliciteren dat jullie de hoosbui hebben overleefd.” Nu viel dat in vergelijking met elders in het land wel mee, bij Wildeburg waaien die heftige buien voorbij. Vervolgens vraagt Lucky Fonz III zich zingend af: “Hey Wildeburg, wanneer gaan we zoenen?”

909

909

Bezoekers moeten niet alleen lachen om de droge humor in zijn teksten. Het helpt ook tegen de regen. De zingende tekstdichter heeft naast bekende nummers ook een aantal van zijn nieuwe (zevende) album Multimens op de setlist staan. Dezelfde geestige en verhalende teksten, maar muzikaal anders omdat hij met verschillende producers heeft gewerkt én door de herontdekking van de muziek uit zijn jeugd: house, techno en happy hardcore.  

Een aantal Lucky-liefhebbers zingt mee, maar de muzikant heeft ook respect voor mensen die een hekel hebben aan meezingers. “Als je niet mee wil zingen… dan hoeft dat ook niet.” Hij vraagt ook even een shout-out voor Bagjuice, de reggaeband die voor hem zou optreden, maar door het weer niet kon optreden. Wanneer het publiek vervolgens het liedje 'Ik Heb Een Meisje' meezingt, nodigt hij uit dit harder te doen, zodat iedereen op de campings hoort waar het feestje is.  

Een ander "laagtepunt" tijdens het optreden is het vrolijk gebrachte nummer 'Machteloos'. Wanneer de Wildeburgers klappen omdat ze denken dat het nummer is afgelopen, dirigeert Lucky Fonz III hen, want er komt nog een bridge: “Ik wil nog een keer lang niet dood, Ik wil nog een keer heel erg groot
Ik wil nog een keer, een keer iets beleven.” Dat kan op Wildeburg, want hij blijft nog de hele dag om ook op het festival rond te zwerven. 

Dan is het tijd voor happy hardcore. Met een drumcomputer in zijn hand, hoog boven zijn hoofd, pept hij het publiek op. “909, negen nul negen, als je ’t nummer kent dan kom je ’t overal tegen. Japanse zonnestralen in de Nederlandse regen.” Maar inmiddels is het al weer droog. Happy Wildeburgers die overal dwalend door het bamboebos de podia zoeken om te feesten. Eindelijk.