Rain or shine. Iedereen heeft zin in Wildeburg en staat te trappelen om te feesten. Maar hoe gaat iedereen om met het onweer dat in aantocht is en half Nederland blank zet? Wat doen de organisatie en zijn de festivalgangers nog steeds fashionable in regenoutfit?

De weersverwachtingen zijn duidelijk:

Vrijdag is het ‘neem je regenjas en laarzen mee’-dag. De organisatie attendeert vooraf iedereen hier op. “En niet een plastic weggooi poncho, denk aan het milieu!”. Bij de opbouw zijn ook voorzorgsmaatregelen getroffen met extra houtsnippers, rijplaten, loopplanken, parasols en tenten voor beschutting. Iedereen houdt Buienradar in de gaten en omdat veiligheid voor alles gaat wordt besloten dat het festivalterrein pas open gaat als het onweer voorbij is.

AAN

Alle 11.000 bezoekers hebben alvast een pre-party bij hun eigen tenten op de campings en houden de berichten op Facebook en Instagram in de gaten. Als het terrein om 15.30 uur open gaat, regent het nog wat en zien we de meest kleurrijke regenjassen en versierde paraplu´s. De Wildeburgers zouden niet de Wildeburgers zijn als het feest niet meteen aan is!