Bijna is het zo ver… dan viert Jungle by Night tien jaar muziek in hun eigen Amsterdam. Waar ze ’s ochtends North Sea Jazz openen kunnen zij zich niet beter wensen dan Wildeburg af te sluiten. “Jullie zijn de harde kern van dit festival. Het komende uur is van ons, speciaal voor jullie.”

Vorig jaar was het collectief nog samen met Gallowstreet de afsluiter. Nu is het weer A.A.N. Draaide het toen vooral om de blazers, nu staat iedereen in de frontlights op het podium. Van een djembé solo tot aan de geweldige gitaar grooves in het nummer Stormvogel.  Sunny side up na de dreigende storm aan het begin van het festival.

Tien jaar alweer. Ooit begonnen als jonge honden en dat zijn ze nog steeds. Maar inmiddels de wereld aan ervaring rijker, want deze globetrotters zijn graag geziene gasten over de hele planeet en nemen die muzikale invloeden mee als inspiratie. Dat maakt hun sound feestelijk uniek.

Overal worden zij enthousiast ontvangen, zo ook op Wildeburg, waar een van de dames haar bh naar het podium gooit. Zij mag dan haar lingerie lukraak gegooid hebben, maar de rode bustehouder blijft precies aan de schuif hangen. Hilarisch, maar Ko blaast gewoon door alsof dit dagelijks gebeurt.

De negenkoppige band is even met z’n tienen als de stagemanager van Wildlive een nummer op percussie meespeelt. Als de groep klaar is, roepen zij de techniek op het podium zodat alle festivalgangers de mannen kunnen bedanken voor weer een verrassend Wildeburg. De echte eindshow is het vuurspektakel waar de piano vlam vat. Het einde is daar, vurig kijkt iedereen weer uit naar de vijfde editie van Wildeburg op Netl.