“Officieel mag ik dit niet zeggen, maar over twee maanden komt mijn nieuwe album.” Voor Fresku is het heel gek en wennen om na een theatertour en nieuwe tracks maken weer buiten de studio te zijn en op Wildeburg te staan. Hij wil warmlopen en langzaam het feestje opbouwen, maar dan heeft zich in de Wildeburgers vergist.

Onder de Wildeburgers zijn fans van Fresku, en dat had hij niet verwacht. Al ruim van tevoren staan ze op hem te wachten en het hele veld bij het Wildlive podium stroomt vol. “Niemand krijgt mij stuk”, declameert hij. Nou, dat zullen we nog wel eens zien. De Brabantse nachten mogen dan in Eindhoven lang zijn, maar op Wildeburg gaat het festival drie dagen lang non-stop door! Dus.

Iedereen kent het verhaal van Fresku en zijn zieke zoontje. “Ik wil jullie bedanken voor de steun die ik heb gehad de afgelopen tijd.” En terwijl de lichten uit gaan, zet hij Mijn Zoon in. De hiphopper is onder de indruk van de omarming en de liefde die hij vervolgens van het publiek krijgt. Even een blik naar zijn mannen achter hem. Even een slokje water.

“Jullie zijn sick. Het was een moeilijk jaar geweest, maar we zijn er nog steeds. Het is een Nieuwe Dag.” Terwijl jonge gasten vooraan zijn teksten woord voor woord mee roepen, is Fresku blij dat hij zelf de lappen snelle teksten redt. “Beseffen jullie wel dat deze track al fucking tien jaar oud is?”

En zo gaan niet alleen Fresku en zijn crew, maar ook de festivalgangers nog even door. Met het scanderen van zijn naam, moshpits, hem opvangen in het publiek en springen op oude nummers als Kutkop en Kreeft. Fresku vindt dit valsspelen. “Deze tracks kennen jullie al. Nu ga ik iets nieuws doen en dan ben ik benieuwd of jullie dezelfde energie kunnen geven.” Het nummer heeft de boodschap: Pak die money, laat die money jou niet pakken. Gezien de energie komt deze track als eerste uit.

Fresku aan het eind: “Ik ben kapot, en dat komt door jullie. Mensen, dit had ik nodig vandaag! Ik kan niet wachten tot het album uit komt. Fuck, kom de volgende keer ook!”