DeWolff won de eerste prijs in de landelijke finale van Kunstbende in 2008. Het was de eerste band in de geschiedenis van dit evenement waarbij de jury geen kritiek had. Al snel stonden ze al een aantal keer met een eigen show in de grote zaal van het Amsterdamse Paradiso. In 2010 gaven ze hun eerste concerten in het buitenland, namelijk in België en Duitsland. De band had op zondag 30 mei 2010 haar eerste Pinkpop-optreden. Vele internationale optredens volgden. Op 11 februari 2019 won DeWolff een Edison in de categorie 'beste rockact'. En op de zaterdagavond stonden ze op Wildeburg.

De vraag bleek achteraf niet óf DeWolff in de harten van de Wildeburgers zou worden gesloten, maar hoe snel.

Al na de eerste noten was de verbinding gemaakt en ging het feest helemaal los! Wildlive stond snel vol met dansende, juichende en meer ingetogen genietende Wildeburgers. Pablo van de Poel, de leadzanger en gitarist voelde de sfeer goed aan en wist met zijn karakteristieke spel het publiek voor zich te winnen; wat een energie stroomde er het veld op!

Vreugdevolle blikken werden gewisseld terwijl DeWolff zijn psychedelische bluesrock over het veld verspreidde met prachtig gitaarspel, intense zang en Robin Piso voluit gaand op zijn jaren zeventig Hammond orgel. Drummer Luka van de Poel mocht zich ook tijdens deze set uitleven in een authentieke drumsolo, herinneringen aan grote voorgangers tot leven brengend.

Een van de hooogtepunten van het optreden was het moment dat Pablo met aangesnoerde gitaar van het podium af het publiek in ging en zo letterlijk in de gemeenschap van Wildeburg werd opgenomen.

Reacties na het optreden waren lovend en het plezier was in de ogen van de Wildeburgers af te lezen. Ja, het optreden van DeWolff heeft aangetoond dat Wildeburg met een groter aanbod van livebands nog leuker, aangenamer en aantrekkelijker is geworden!