De zon schijnt op het juiste moment op de Wilde Weide voor de juiste sfeer. Surf Aid Kit klinkt meteen zoals ze zichzelf aankondigen; the new surfing sensation from Amsterdam! 4 muzikanten nemen je mee in een nieuwe golf van de surf muziek uit Californië. Beïnvloed door Dick Dale, The Ventures, The Shadows en Oosterse invloeden, geven ze daar een afrobeat-twist aan. Met in veergalm verdronken gitaren, dynamische drums en warme baslijnen bezorgt Surf Aid-Kit een unieke sound die je terugbrengt naar de waving sixties!

Ze zijn weer terug bij hun roots, dus zonder zangeres; alleen instrumentaal. De optredens met zangeres vielen teveel uit elkaar; ze misten eenheid in het optreden. Nu dus weer terug naar 2 gitaren, een drumkit en een basgitaar. Ze spelen dynamisch en met veel energie en de Wilde Weide stroomt langzaam vol met enthousiast, dansend publiek en het applaus wordt na elk nummer luider.

De muziek die ze maken is inderdaad heel uitnodigend en dansbaar; een stuwende bas en surfende gitaren. De inspiratie en invloeden zijn duidelijk hoorbaar en herkenbaar. In hun uur durende set werkt Surf Aid Kit duidelijk naar een climax toe, waarbij gitarist Rouzy tijdens het afsluitende nummer al spelend met zijn gitaar naast het podium op een verhoging gaat staan. Het publiek vindt het prachtig. Het geluidsniveau wordt langzaam opgebouwd, maar wordt ook aan het eind niet té luid, waardoor de muziek vrijelijk zijn gang kan gaan.

Een kritische kanttekening bij het optreden is de beperkte interactie met het publiek en na een half uur spelen beginnen de nummers op elkaar te lijken, waardoor er toch wat publiek op zoek gaat naar wat anders.

Zou de aanwezigheid van een zanger/zangeres toch niet voor wat afwisseling kunnen zorgen? Het maakt nieuwsgierig naar de vorige line-up met zangeres. Voor de meerderheid van de aanwezige mensen mag het de pret niet drukken, er wordt tot het eind volop gedanst, gefeest en gejuicht.