Op een van de Wildeburg bordjes tussen Duinpan en de Wilde Weide staat dat je mooie dromen moet dromen. Ze komen uit bij blackwave. Dit Belgische hiphopduo haalt in korte tijd miljoenen streams op Spotify, maar oh wat scoren ze door live met een band vol jazzmuzikanten te spelen. Inclusief blazers van Chef’Special en Gallowstreet.

Met 'Big Dreams' opent blackwave. de show en hup daar komen de nieuwsgierige muziekliefhebbers op het veld bij Wildlive met big smiles. De sound belooft wat. In dit Vlaamse gezelschap rondom producer Willem Arduin en rapper Jaywalker, is de enige Nederlander krullenkop Luuk Hof, oftewel de trompettist van Chef’Special. En wie zien wij naast hem staan? Juist, zijn blaasmaat Jeroen Verberne, een van de trombonespelers van Gallowstreet.

In de muziekwereld helpt het als je muziekvrienden hebt. Dat kan je een jaar na je ep debuut brengen naar spelen op Pukkelpop en shinen op Rock Werchter. Met dank aan hun blazer Luuk traden ze in december op in het voorprogramma van Chef’Special in Afas Live. En dit weekend ervaren de Wildeburgers dat de tracks van blackwave. live zoveel meer funk en flow en body en soul hebben dan de studioversies. Compleet met jazzy intermezzo’s van de muzikanten en Hands Up voor de trompetsolo van Luuk Hof tijdens 'Ay Ay'. Genieten geblazen. Whasgood?! Meer dan Good Enough. Op het veld werd blackwave. letterlijk omarmd.