Afgelopen zaterdag was het feest in Emmeloord. Tijdens dé afterparty van Koningsdag knalde Derailed Revolution hun nieuwe EP, Break Out, de wereld in. Samen met Between May And April en Delayed was De Klos in Emmeloord verzekerd van een avond vol stevige gitaarriffs en dampende moshpits. Wij waren erbij om ook de thuisblijvers bij te kunnen praten over deze avond!

Mooie vibe maar kon krachtiger

Between May And April heeft de eer om het spits af te bijten deze avond. En dit doen zij met verve. De set heeft een mooie vibe, waarbij de dynamische opbouw je helemaal mee de muziek in neemt. Ook op het podium spat de energie en het plezier er aan alle kanten af. Het is duidelijk zichtbaar en voelbaar dat deze gasten het samen erg naar hun zin hebben op het podium. De show had nog krachtiger gekund als de nummers meer in elkaar waren overgegaan of de pauzes tussen de nummers korter waren. Dan hadden ze de zorgvuldig opgebouwde vibe nummer voor nummer kunnen versterken in plaats van telkens opnieuw te moeten beginnen.

Emotionele lading

In tegenstelling tot wat je zou verwachten door de naam, begint Delayed vijf minuten eerder dan op de time table staat. De doelstelling van de band is duidelijk; knallen vanaf de eerste tot en met de laatste noot. En dit volledig op hun eigen manier. Ieder individueel bandlid lijkt tijdens de set in zijn eigen wereldje te zitten. Vijf individuen die samen een band vormen, het had wel wat charmants. Één bandlid springt eruit: de zangeres. Als enig vrouwelijke bandlid maakt zij indruk door de grote emotionele lading die zij met haar zang weet over te brengen. Blij vlagen voel je dit door de hele zaal.

Voelbare trots

Uiteindelijk treedt rond 22:00uur de laatste band aan. De band waar de hele avond om draait: Derailed Revolution. Tijdens de set van Derailed Revolution wordt direct duidelijk waarom deze avond om hen draait. Natuurlijk zijn zij hier de band die de EP uitbrengt. Wat een voelbare trots. Zij zijn er deze avond duidelijk meer dan ooit op uit om de show van hun leven te geven en de release te vieren mét het publiek. Waar de bandleden van Between May And April het vooral samen enorm naar hun zin hadden op het podium en de muzikanten van Delayed vaak in hun eigen bubbel zaten, zoekt Derailed Revolution als eenheid de interactie met het publiek. Er wordt meegeklapt met de nummers en de moshpits, waar we de hele avond al naar zochten, worden juist nu veelvuldig ingezet.

Groter verhaal

De nummers van de EP steken erg goed in elkaar. De dynamiek in de nummers neemt je als luisteraar feilloos mee langs de verschillende spanningsbogen in het nummer. En deze opbouw heeft de band ook duidelijk meegenomen in de set. Ieder nummer is een verhaal op zich, maar lijkt tijdens de set ook bij te dragen aan een groter verhaal.

Die-hard feestbeesten

Al met al heeft de avond veel weg van een Koningsdag afterparty. Een fijne line-up en een gezellige sfeer voor en door de die-hard feestbeesten die aanwezig zijn. De opkomst had groter gemogen, maar dat mag de pret van de aanwezigen en de bands zeker niet drukken. En feit is: de afwezigen hebben zeker veel gemist!