De Popronde heeft afgelopen maandag haar volledige selectie voor de editie van 2018 bekend gemaakt. Uit meer dan 1.000 inschrijvingen zijn 148 talentvolle bands en artiesten gekozen die vanaf 13 september zullen meereizen met het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland.

Almeerders Kitchenette en Luna Mae op tour

Ook Flevoland is dit jaar wederom vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. De Almeerse acts Luna Mae en Kitchenette zijn uit de Popronde aanmeldingen gekozen om mee te touren dit najaar.

Kitchenette was vorig jaar geselecteerd, maar was er toen eigenlijk nog niet klaar voor. "Vorig jaar hebben we daardoor amper gespeeld," vertelt Chris Kikic, frontman en het brein achter Kitchenette. In overleg met Popronde Nederland mag je je dan opnieuw aanmelden om aan de Popronde mee te doen. Nu heeft Kitchenette een nieuwe boeker én een EP die af is en zal worden uitgebracht op 18 mei. "Hierdoor hopen we ook onszelf meer in de kijker te spelen komend jaar met als doel om op Noorderslag te mogen spelen."

Luna Mae is bij velen bekend om haar samenwerkingen met artiesten als Waylon, Glennis Grace, Typhoon, Ronnie Flex & Deuxperience als backing vocalist. Maar dit jaar treedt zij met de Popronde naar de voorgrond. Inmiddels heeft zij solo al vlieguren gemaakt met optredens in de Melkweg, op de Uitmarkt en komende zomer staat ze op Oerol.

Geheel volgens de regels zullen deze acts niet te zien zijn bij Popronde Almere, maar zullen zij buiten de regio optreden.

Kitchenette - Upon The Shoulders Luna Mea - Sugar

Opwarmen voor de Popronde

Kitchenette speelt onder andere 20 juli in de Meester samen met Almeerse locals Gravity Circus en Norah Jane. Kaarten zijn te koop via de website van De Meester. Ook kun je donderdag 10 mei terecht in KAF voor Playground Thursday waar Popronde-act Thaïti speelt (gratis toegankelijk, vanaf 19:00 uur).

Popronde Almere

Op zaterdag 29 september strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Almere. De line-up en locaties worden circa vijf weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt. Wil jij nog een locatie tippen in Almere Centrum om mee te doen aan Popronde Almere? Of wil je als locatie meedoen aan de Popronde als podium? Stuur dan een mail naar almere@popronde.nl.