Na een succesvolle eerste avond in februari, was het zaterdagavond tijd voor de tweede editie van Small Town Revival in De Meester. Het Almeerse poppodium werd voor de gelegenheid omgetoverd tot zaal met zitplaatsen en sfeervolle lampjes. Op het affiche: organisatoren Assorted Travellers, Haarlemmer Maurice van Hoek en de Amerikaanse Bonnie Bishop. Een avond vol gesloten ogen en mooie luisterliedjes.

Alles onder controle

Als eerste beklimt Haarlemmer Maurice van Hoek het podium. Sommige artiesten zien er verloren uit, alleen op een podium, slechts gewapend met een gitaar. Maurice van Hoek heeft daar absoluut geen last van. Meer dan zijn gitaar (oké, en mondharmonica) heeft hij helemaal niet nodig om het publiek te betoveren. Zijn liedjes zijn oprecht en zijn kunde blijkt uit alles. Hij zingt met gesloten ogen, heeft geen moment nodig om te kijken of hij wel het juiste akkoord pakt of waar de microfoon precies staat. Hij heeft alles perfect onder controle.

Groot bereik en rauwe stem

Bij de eerste editie vertelde Alexander Del Prado van Assorted Travellers al dat het hem tof zou lijken om, ter zijner tijd, een Amerikaanse artiest bij het evenement te betrekken. Die wens gaat bij deze editie al in vervulling: de Amerikaanse Bonnie Bishop is de volgende act. De Grammy-winnares heeft al zes albums uitgebracht en gaat na de zomer de studio in voor nummer zeven. Wie er in De Meester zit vanavond, krijgt alvast een klein voorproefje van het nieuwe werk. Het is jammer dat de setlist eentonig is, het is allemaal net iets teveel van hetzelfde. Dat gezegd hebbende: het optreden is qua uitvoering wel steengoed. Bonnie Bishop is alles wat je verwacht van een Amerikaanse zangeres: ze heeft een groot bereik, net zo’n rauw randje aan haar stem en staat in al haar glorie te stralen op het podium. Al met al wel een optreden dat de moeite waard is!

Genieten van de muziek

Small Town Revival draait, naast de muziek, om de goede verhalen, maar die lijken afwezig vanavond. De eerste twee artiesten leiden hun verhaal in met ‘ik heb gehoord dat ik een beetje verhalen moet vertellen’. Tot zover de spontaniteit dus. En zelfs na die mededeling volgen er nog niet echt heel veel verhalen. Toch zit daar niemand echt mee. Het publiek lijkt er tevreden mee: gewoon een beetje zitten, soms wat grapjes met de artiest uitwisselen, en daarna weer verder genieten van de muziek.

Liedjes zijn verhalen op zich

ls je goed luistert, vind je de verhalen trouwens wel. En soms zijn de liedjes al een verhaal op zich, vooral bij de laatste act van de avond: Assorted Travellers. Zo zingen ze bij ‘The Ballad Of Morgan Brown’ over een Amerikaanse vrouw die een man vermoord, op de vlucht gaat, vervolgens een sheriff trouwt om aan haar straf te ontkomen, hem weer vermoordt en verder vlucht. Het prachtige samenspel van de stemmen en de instrumenten slepen je mee, dwars door het barre landschap van het Wilde Westen, decennia geleden.

Onder de streep is Small Town Revival ook deze tweede editie hiermee een avond vol bijzondere verhalen en boven alles prachtige muziek. Tijd voor een derde editie!