Voor de mensen die even geen zin hebben in de stevige bastonen bij Defqon 1 in Biddinghuizen, had Almere afgelopen weekend een welkome uitvlucht. Precies een dag en een jaar later dan de tweede editie, was het tijd voor de derde editie van het meest groene urban festival dat Nederland kent; Grow! Ook wij zochten deze “toevlucht”, maar dan vooral om te zien welke groei het festival heeft doormaakt!

Een stuk intiemer

Waar de organisatie vorig jaar het hele Utopia eiland gebruikte voor het festival en dit vulde met drie podia, bleef het dit jaar een stuk compacter. Alleen het hoofdpodium heeft stand gehouden. Het is meteen duidelijk dat de organisatie dit jaar voor een meer intieme opzet heeft gekozen. En met succes, het duurt niet lang of de aangelegde dansvloer voor het podium staat vol mensen. Mensen die duidelijk zin hebben in een dag relaxt en ongedwongen uit je dak gaan.

Line-up

Ook in de line-up heeft de organisatie duidelijke keuzes gemaakt. Waar vorig jaar nog een verscheidenheid aan DJ’s én artiesten was, stonden dit jaar uitsluitend DJ’s op het affiche. Een gewaagde keuze, aangezien een swingende liveband bij de verkozen muziekstijl niet zou misstaan. Deze mogelijke leegte is gelukkig keurig opgevangen door het toevoegen van een MC!

Het publiek

Het publiek lijkt de veranderingen ten opzichte van vorig jaar met open armen te ontvangen. De sfeer is gemoedelijk. Zodra de eerste mensen bij het podium arriveren gaan de voetjes direct voorzichtig van de vloer. Dit lijkt een welkome uitnodiging voor alle andere bezoekers. Binnen no-time is de dansvloer lekker gevuld en geniet iedereen zichtbaar van de muziek, het heerlijke weer en een verkoelend drankje.

Randprogrammering

Grow zou Grow niet zijn als het festival niet vol randprogrammering zou zitten. Zo vind je bovenop de uitkijktoren twee zeemanslieden die het ontstane gat van de ontbrekende liveacts opvullen, is er bij binnenkomst direct een Bos Bingo, ontdek je door een potje twister de verscheidenheid aan vegetatie op het eiland en kan je het bij de Ally Waste Race opnemen tegen je beste vrienden met als uitdaging het zwerfafval zo snel mogelijk over het hindernis-parcours te blazen. Last but not least kan je met de aangestelde “boswachter” op expeditie over het eiland op zoek naar alle vogelsoorten.

Conclusie

De organisatie heeft duidelijke keuzes gemaakt om daarmee een specifieke doelgroep aan te spreken. En met succes! Het publiek is erg eensgezind, zaterdag 23 juni 2018 is dé perfecte dag om een feestje te vieren. En Grow is dé place to be. Wij hopen alleen maar dat de organisatie deze lijn doorzet en zo verder uit mag groeien tot een vast begrip in de grote festivalweide van Nederland.