Een tof avondje stevige muziek in poppodium De Klos, dat organiseren de band RUV, Centrum Amateurkunst Flevoland (CAF) en het podium zelf. Op 7 juli staan maar liefst vijf bands op het Emmeloordse podium om de zomer in te luiden en het clubcircuit-seizoen uit te zwaaien. De avond start om 21.00 uur.

Zo tegen het eind van het clubcircuitseizoen, wanneer het festivalseizoen nog aan het opwarmen is... Dat is volgens RUV, CAF en De Klos het ideale moment voor cohesie en Flevoland-gevoel. Hét moment om eens héél veel, heel harde & heel goede Flevolandse bands in het leukste poppodium van Flevoland samen op het podium te zetten.

In willekeurige volgorde kun je deze avond, onder de noemer ‘RUV invites Flevolands finest’, de volgende bands bewonderen en toejuichen:

Baking Buddha

Baking Buddha is een shoegaze-grunge band uit Dronten. De heren spelen een heftige mix van indierock, shoegaze, emo en grunge (denk aan Dinosaur Jr.). Baking Buddha mocht zich door het winnen van Flavourland in 2016 een jaar lang de beste band van Flevoland noemen.

Frontstreet

Nu-metalband Frontstreet, die met een combinatie van rap, metal en elektronica doet denken aan Limb Bizkit, Korn en Deftones, heeft een drukke agenda de komende tijd. Zo verzorgt de band eerst nog "even" voor 6.000 bezoekers op 23 juni de aftershow bij netgenoemde Limb Bizkit in AFAS Live. Daarna doen de Lelystedelingen het nog eens flink over, in de iets intiemere setting van De Klos.

Goddamn Dinosaur

Goddamn Dinosaur uit Lelystad combineert verschillende genres, waaronder grunge, surf, blues, pop en punk. Dat resulteert in een mix van zeer uiteenlopende songs met thema's als liefde, dood, en samenleving. Volgens 3voor12: “De nummers steken ijzersterk in elkaar en het is overduidelijk dat deze gasten geboren zijn voor het podium.”

RUV

Natuurlijk staat ook de mede-organisator van deze avond zelf op het podium. RUV haalt inspiraties uit het gitaargeweld van de vorige eeuw en maakt, daarbij mogelijk een beetje geholpen door hun uiterlijk, bluesrock zowaar weer hip. Het trio is woonplaats Dronten al een tijdje ontstegen dankzij een carrière die van het epicentrum van modder, muziek en bier (ja: Zwarte Cross 2018!), tot ver over de landsgrenzen reikt.

The Grey

Daarnaast is deze avond hét podiumdebuut van The Grey; de nieuwe -sinds zeven maanden actieve- hardrock/ alternative metal band met o.a. leden van de (helaas, wegens uitblijven van het grote succes ter ziele gegane) Emmeloordse metallegende Engraved.

Locatie: De Klos, Meldestraat 2A, Emmeloord
Datum: zaterdag 7 juli 2018
Entree € 6, -
Aanvang 21.00 uur & deur open 20.30 uur
Meer info op: de-klos.nl en flavourland.nl