460 Vierkante kilometer plat land, ruim vijf meter onder NAP, omringd door dijken: het land van polderpioniers en superboeren. Van drooggevallen NIEMANDSLAND tot een weidse polder met vergezichten, daartussen speelt NIEMANDSLAND's eerste single zich af. Muziek getrokken uit de polderklei, wars van compromissen en groezelig als de werkhanden van de polderpioniers.

De belofte dat alles beter wordt

Pionier, de eerste single van NIEMANDSLAND, is een lied over stad en platteland, behouden en verliezen, wijn en boeken. Over levenslasten, uitvluchten, maar het vertelt ook over rechte polderwegen, de boerderijengeur en de belofte dat alles beter wordt. In de muziek van NIEMANDSLAND klinken invloeden door van jaren ’80-acts en hedendaagse indie, maar boven alles bedient NIEMANDSLAND zich van een hele eigen sound met strakke drums, slepende baspartijen en opzwepende synthesizers.

Schepen verbrand

NIEMANDSLAND is het geesteskind van Albert Koffeman (Urk, speelde o.a. in Sweet Whites en Tranquil) en Bas Visscher (Zandvoort, speelde o.a. in Sweet Whites en Amennos). Beiden speelden meerdere malen in de finale van de Flevolandse wedstrijd Flavourland. Hun “dance-punk-act” Sweet Whites kreeg goede kritieken. Na het opstappen van de zanger besloten ze het roer om te gooien, conceptueler te werk te gaan en de schepen achter zich te verbranden. De single en video zijn in eigen beheer gerealiseerd.

Pioneer is online te streamen via SpotifyiTunes en Bandcamp. Wil je op de hoogte blijven van NIEMANDSLAND? Volg de muzikanten dan via Facebook.