Birth Of Joy blaast het dak van Underground eraf Birth Of Joy blaast het dak van Underground eraf

Sjors Evers

De combinatie van Birth Of Joy en Lelystad staat al jaren garant voor een avond vol feest. Stevige psychedelische rock en een dampende zaal. Al meerdere malen heeft de band dit bewezen in poppodium Underground. Juist om die reden zijn wij er dit keer ook weer bij. Om te ervaren of ze deze, zelf hoog geschepte, verwachting ook vanavond weer waar zullen maken! Met Goddamn Dinosaur in het voorprogramma is Lelystad in ieder geval verzekerd van een warm en stevig welkom van deze Lelystadse band.

Geboren voor het podium

Waar de gasten van Goddamn Dinosaur de dag hebben doorgebracht weten we niet, maar dat ze geen last lijken te hebben van het benauwde klimaat van de afgelopen dagen is wel duidelijk! Vanaf minuut één is duidelijk dat zij maar één missie hebben: het publiek warm draaien voor de hoofdact van de avond. En hoe! De nummers steken ijzersterk in elkaar en het is overduidelijk dat deze gasten geboren zijn voor het podium.

Warm onthaal

Goddamn Dinosaur heeft dan ook niet lang nodig om de eerste voetjes van de vloer te laten gaan in de zaal. Wat hier zeker aan bijdraagt, en dat heeft de band volledig te danken aan hun eigen inzet, is de populariteit die de band geniet. Het gebeurt niet vaak dat de zaal van de Underground bij aanvang van het voorprogramma al compleet gevuld. Maar Lelystad is uitgelopen om hun lokale helden en vrienden warm te onthalen.

Zin in een feestje

Na een korte ombouw- en een verkoelende pauze voor het publiek, is het dan eindelijk tijd voor Birth of Joy. Dat de mensen zin hebben in een feestje is wel duidelijk, want nog voordat de band de eerste noot aan heeft geslagen staat de intussen flink opgewarmde zaal alweer tegen het podium gedrukt.

Afkoelen kan later nog

Muzikaal voelen de heren van Birth of Joy elkaar feilloos aan. Bijna alle nummers worden aan elkaar geregen met diverse jams. En is er geen jam, dan wordt er even de tijd genomen om het publiek toe te spreken en vervolgens weer door te knallen. Dat het klimaat in de zaal ondertussen ook tropische temperaturen aanneemt, lijkt niemand in de zaal interessant te vinden. Sterker nog; naarmate de avond vordert wordt het publiek in Lelystad alsmaar wilder en wilder. Afkoelen kan later altijd nog, toch?

Rondvliegende zweetdruppels

De enige die de hele set door moet knallen is drummer Bob Hogenelst. Zodra zanger/gitarist Kevin Stunnenberg en organist Gertjan Gutman even uit de schijnwerpers stappen is het de schone taak aan Hogenelst om het publiek te trakteren op een drumsolo. Ondanks de hitte wordt echt alles gegeven in deze solo. Het effect van rondvliegende zweetdruppels krijgt het publiek er "gratis" bij!

Birth Of Joy overtrof de volwachtingen

Eén ding is zeker; Birth of Joy heeft deze avond meer dan voldaan aan de verwachtingen. Lelystad heeft na anderhalf jaar weer de nodige psychedelische bluesrock mogen ontvangen. En alle aanwezigen hebben dit dan ook vol overgave in ontvangst genomen! Birth of Joy; tot de volgende keer!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland