“We want our shows to be crazy dance parties”, vertellen ze in een interview met de Guardian. Maar gaat Moon Hooch dat lukken bij Wildeburg? In een interview dat we eerder met Wildlive host Dirk Zandvliet hebben, tipt hij ons dit optreden. Het is pas hun derde show in Nederland. Drie keer moet wel scheepsrecht zijn? Laten we zeggen dat het einde de grootste grap was.

Van metrostations naar polderpodium
Wenzl McGowen, James Muschler en Mike Wilbur uit Brooklyn vormen Moon Hooch. De heren, een drummer en twee saxofonisten, zijn voor dit optreden dus helemaal van de oostkust van Amerika naar Kraggenburg in de polder gekomen. Ze kennen elkaar van het conservatorium en werkten aan hun live optredens op metrostations. Door de buzz die rondging, kwamen honderden mensen hierop af. Niet om de trein of metro te pakken, maar om te feesten. Elke keer wanneer de New Yorkse politie hen wegjoeg, gingen ze naar een ander station.

Dubstep met een kegel
Inmiddels hebben de mannen vier albums gemaakt en hebben ze miljoenen views op hun YouTube-filmpjes. Wat voor muziek ze maken? Ze zijn jazzmuzikanten die niet proberen jazz te spelen, maar ze gaan met hun muziekinstrumenten, samples en elektronische fluit over van metal naar hiphop naar dubstep. Voor nog meer special effects hebben ze zelfs een kegel meegenomen. Een verkeerskegel.

Schommel slingert mee
De nummers vloeien in elkaar over, geen geklets, alleen maar muziek. De beats worden opgevoerd en de meest creatieve schommel op Wildeburg slingert steeds sneller mee. Funky noten gaan de hoogte in en maken dat bezoekers headbangen en uitbundig dansen bij de ondergaande zon. De muziekkenners herkennen de kwaliteit en reageren enthousiast op de saxsolo en later de drumsolo met drie verschillende maten. Wanneer het einde daar is en de drummer opstaat om het applaus in ontvangst te nemen, blijkt hij hele tijd in zijn boxershort te hebben gespeeld. De grootste grap van dit optreden.