We choose the way we’ll be remembered… Zo begint het debuutalbum van Her. Een testament van een Frans mannelijk duo. Maar dit duo is niet meer. Tijdens het maken van dit album overlijdt afgelopen jaar Simon Carpentier (27) aan teruggekeerde kanker, maar Victor Solf laat hun droom uitkomen en houdt hun muziek hier levend. Hij rondt het album af en treedt er live mee op, samen met de band. Ook op Wildeburg. En hoe.

Hoop, leven en vrouwen
Ondanks de tragedie is de muziek positief, want tijdens het opnemen praten ze nooit over de dood, maar over hoop en leven en liefde en vrouwen. Voor Victor is het afronden van het album niet alleen een missie, maar ook een soort van remedie. Meer dan tien jaar maakten de mannen samen muziek, speelden in verschillende formaties en vormden sinds 2015 Her. Ze brachten diverse EP’s en live tracks uit en werkten keihard aan hun debuutalbum. Hun eigen meesterwerk en die muziek wil Victor levend houden. Voor Simon, voor de fans en voor zichzelf. En na Wildeburg hebben zij nieuwe fans erbij.

Minimalistisch op cd, live rocken ze
Waar het album Her een eigen minimalistische sound heeft met een mix van muzikale invloeden van soul, jazz, hiphop en R&B, rocken zij live. Her is in Nederland nog geen bekende naam. Vorig jaar stonden ze voor het eerst in Nederland in de kleine zaal van Paradiso; deze week is hun tweede kennismaking met Nederland en die smaakt na deze show duidelijk naar meer.

Indrukwekkende start
De liveshow wordt, net als het album, geopend met We Choose. Met de ogen dicht, gebalde vuist omhoog, één toon van een toets, een lange ‘oeoeoeoe’ zet Victor de zin in: We choose the way we’ll be remembered. Met zijn stem trekt hij de aandacht en al snel stroomt het veld vol. Een groot applaus volgt. Met deze indrukwekkende start zijn de ogen geopend en ziet Victor bekende gezichten, fans die de teksten kennen en muziekliefhebbers die open staan voor de kennismaking en zin hebben in de vrolijke zwoele energie van Her.

On & On
Wanneer Queens wordt ingezet, muzikaal overgaat in hiphop en vervolgens nog weer steviger wordt opgebouwd dankzij de gitarist, gaat het publiek mee. Victor voelt de connectie, en krijgt een grote glimlach op zijn gezicht. Hij weet het, dit wordt een onvergetelijk optreden en je ziet hem genieten met heel zijn lijf, want hij danst er op los. Tijdens Neighbourhood joelt het feestende publiek mee. Bij On & On dankt Victor iedereen die bij deze show is. De muziek wordt rustiger en haast trance met het gitaarthema. Union klinkt vooral zwoel, maar wat begint als een Sky Radio-lovesong wordt met een opbouw een en al ode aan de liefde en relaties aangaan. En die liefde is voelbaar. Victor roept dan ook: “This festival is absolutely amazing. You’re lucky to have that.”

Handen de lucht in bij Five minutes
Het nummer Half Fool draagt hij op aan Simon. Daarna knippen de muzikanten met hun vingers en brengen zij een funky versie van Swim, een positief nummer voor Amerikanen in een wereld met Trump. Wanneer slechts de eerste tonen van Five Minutes klinken, gaan er overal handen met vijf vingers in de lucht. De opbouw gaat helemaal door tot aan springen toe. De show wordt afgerond met Quite Like. Dit is de eerste single van Her, vertelt Victor. “We wisten nog niet wat er zou komen en kijk waar we nu staan! Merci merci.” En hij durft de intermezzo’s zo lang te laten duren om alleen maar op het podium te staan en van het publiek te genieten. Zijn ogen gaan het hele veld over en hij slaat alles op. We choose the way we’ll be remembered… Dit optreden op Wildeburg zal voor hen in ieder geval ook een schitterende herinnering zijn.