Ze willen de beste en jongste funkband van Nederland worden: Funkanizers. Met hun nieuwe naam, nieuwe samenstelling en in het najaar de EP barsten ze van de ambities. Ze toveren alles uit hun muzikale trukendoos om nieuw publiek te veroveren en te laten dansen, springen, juichen en klappen. Na hun show kan menig Wildeburger er weer tegenaan om de nacht door te halen.

Om op te vreten
Drummer Zep met zijn kenmerkende dreads hoeft maar wat met zijn stokken en pedalen te slaan om aandacht van de mensen op het veld te trekken. Meteen komen meer nieuwsgierige festivalbezoekers dichterbij. Daarna komen de sax en andere muzikanten het podium op en ten slotte zangeres Louisa. De funk is aan, maar ze combineren ook rock, blues, pop en soul… till the break of dawn. De Funkanizers showen een partij muzikaliteit door elkaar te laten shinen in hun swingende of raggende solo’s en het publiek vooraan vreet het op en legt het vast op video. Genieten geblazen.

Drummer dirigeert publiek met solo
De jonge muzikanten durven met hun bezoekers te spelen en dagen ze uit. Na een gierende gitaarsolo brengt de zangeres met een sssssssshhhhhh de boel weer tot rust en neemt de drummer het over. Met hard en dan weer zacht spel eist hij alle aandacht op, zweept het publiek op met vette grooves, dirigeert zelfs met alleen al een blik en de bezoekers klappen mee. Dan legt hij de boel stil, pakt de mic: “Ik wil jullie allemaal zien dansen op mijn beats!” 3 - 2 - 1 en daar gaat iedereen. Met zo'n drumsolo moet heel Wildeburg nu wel weten dat er een feest aan de gang is bij Wildlive.

Hocus Pocus
Waren er nog meer truken? Ja hoor. Vooraan trekt een meid twee stokjes uit haar haar en drumt op podium mee. De drummer heeft dat gezien en onthoudt dit. Na de ‘Mark King solo’ van Bram op bas drumt hij een slag op de basgitaar mee. Vervolgens nodigt hij de dame, Marleen, op het podium uit deze truc ook uit te proberen. De muzikanten funken ook Hocus Pocus van Focus op #kenjeklassiekers. Vervolgens is er een get-down maar dan anders: iedereen moet gaan liggen en de voeten in de lucht houden. Weer eens wat anders, maar het publiek lag toch al aan de voeten van Funkanizers. We zullen ze nog op vele festivals zien!