Wie op Wildeburg rondloopt kan niet om het podium Wildlive heen. En daarmee ook niet om hét gezicht van Wildlive: Dirk Zandvliet. Vorig jaar was hij voor het eerst de host van het podium. Dit jaar staat hij weer te shinen. Tijd om hem eens even aan de tand te voelen over zijn muzikale tips voor de editie van dit jaar!

Trommels en toeters

Vorig jaar gaf Dirk al aan dat hij als host eigenlijk maar weinig invloed heeft op de muziekprogrammering van het podium. Is dat dit jaar anders? “Mijn bijdrage is nog steeds behoorlijk minimaal, maar ik voel me toch altijd weer erg verbonden met het programma. Zelf heb ik wel behoorlijk wat gepushed om de act Moon Hooch uit New York op het podium te krijgen. Dit trio -een drummer en twee saxofonisten- zag ik vorig jaar tijdens hun eerste Nederlandse show in Paradiso. Ik was behoorlijk onder de indruk! Die gasten zijn hardcore vegan, ontzettend muzikaal (hoewel dat niet noodzakelijk met elkaar te maken heeft) en doen aan vlogs waarin ze het hebben over spirituele gewaarwording. Ik vind dat mooi. Trommels en toeters, toch op elke programmering weer een dingetje. Ik ben heel blij dat ze dit jaar op Wildeburg staan en hoop even met ze te kunnen hangen naderhand, ik kan volgens mij veel van ze leren!”

Geheime comeback

Maar je kan Dirk ook in actie zien: met de act A.A.N. En dit is niet het enige waarbij hij met een instrument gespot kan worden… “Een van de grote successen van vorig jaar maakt dit jaar een comeback, in het geheim. Niet op de planken, maar wel ergens op het riet, of in de modder. Akoestisch ook, maar wel met genoeg firepower,” verklapt Dirk.

Gerd Janson draait perfect

Andere must-sees dit jaar? Daar moet hij even over denken. “Ik ben nog steeds niet helemaal thuis in de wereld van de DJ’s helaas, en dat is toch wel een belangrijk onderdeel van de programmering van Wildeburg. Maar ik was dit jaar voor het eerst in mijn leven in de Berghain, en in de Panoramabar draaide Gerd Janson. Ik ben helemaal weg van die man, hij draaide echt perfect! Helaas is zijn set gelijktijdig met A.A.N. dus kan ik hem zelf niet zien. Toen ik daarachter kwam ben ik wel een beetje boos geworden op de organisatie!”

Ook niet te missen

“Verder vind ik het super leuk dat Eefje de Visser er staat. Ik ben best wel al een tijd behoorlijk fan van haar werk en ik hoop dat ze met haar volledige band komt spelen. Volgens mij werkt dat wel in het Bamboebos. Daarnaast blijft Stuff. me elke keer verrassen en wil ik Legowelt heel graag zien. Die ken ik van dat filmpje over zijn obsessie met synthesizers.”

Levende legende

“Ook ben ik heel blij dat Ebo Taylor dit jaar komt. De man is inmiddels 82 jaar en heeft net een flinke tournee afgerond in Europa naar aanleiding van zijn laatste plaat "Yen Ara". Die plaat is trouwens gewoon bij mij om de hoek opgenomen, in de Electric Monkey Studio's te Amsterdam Noord! Ik zag hem tijdens zijn laatste show van die tour, op Mundial Festival, en ik kan iedereen aanraden om deze levende legende nog een keer te komen checken. De Saltpond City Band, aangevoerd door zijn zoons Henry en Roy, is ongelooflijk tight en draagt de hele show terwijl de oude baas rustig toekijkt. Vorig jaar stonden ze ook al op het programma maar moest de show gecanceld worden vanwege paspoortissues. Dit jaar dus een herkansing!  Erbij zijn is meemaken!”

Brieven schrijven

“Wildeburg heeft wat mij betreft de toon gezet qua festivalbeleving, sfeer en programmering. Superlatieven daargelaten, je wil er gewoon bij zijn! Ook voor artiesten is Wildeburg elke keer weer een noemenswaardige trip. Dit jaar kan je zelfs brieven schrijven aan je favoriete artiesten. Er schijnen brievenbussen te komen hangen bij de stages. Dat is toch mooi?”

Wildeburg is 13, 14 en 15 juli in Kraggenburg. Voor meer informatie over het festival en de programmering, check de site wildeburg.nl.