De spanning in Grote Prijs-land bouwt zich langzaam op. De moeder der Nederlandse talentenjachten gaat langzaam richting de finales, maar daarvoor moeten eerst nog even de finalisten uitgekozen worden. De kwartfinale voor de hiphopronde deed gisteren Almere aan. Vijf acts moesten onder toeziend oog van de jury hun beste kant laten zien.

IVES feestelijk maar warrig
De eerste act op het podium is IVES. De heren uit Venray maken er voor het oog zichtbaar een feest van: ze dansen en springen veel en weten daardoor de zaal ook goed mee te krijgen. De set is echter wat warrig opgebouwd en de uitvoering van de liedjes is slordig.

Toffe beats bij Jéno
De tweede act van vanavond is Jéno. Zijn set zit beter in elkaar dan de vorige act, maar omdat hij zoveel backingvocals op de tracks heeft is hij uitermate slecht te verstaan. Zijn beats verdienen het wel om extra genoemd te worden: de productie van zijn beats is erg tof en zijn liedjes zijn opvallend catchy.

Alles onder controle bij Jae Fly
Daarna is het podium voor Jae Fly. De rapper heeft onder andere al samengewerkt met Pete Philly en die ervaring straalt hij ook uit. Hij heeft de zaal, zijn stem en het geluid perfect onder controle. De beats zijn dik en zijn flow is goed: hier valt weinig op aan te merken.

Auraphilly en zijn fans
De vierde act van vanavond heeft goed voor zijn fans gezorgd: Auraphilly heeft ze gewoon meegenomen. Dat zet ook meteen de sfeer van zijn optreden, want vanaf de eerste tonen gaat de zaal los. Het voelt alsof hij een thuiswedstrijd speelt. Of het optreden van de Amsterdammer zo energiek zou zijn zonder de fans, valt te betwijfelen. Zijn timing is niet foutloos en ook hij is slecht te verstaan, maar de sfeer in de zaal is in ieder geval goed.

General Trix valt uit de toon
Als afsluiter van de avond is het podium voor General Trix. Hij valt letterlijk en figuurlijk uit de toon: hij maakt een soort dancehall-reggae die niet helemaal past bij de sfeer van de rest van de avond en hij zingt ook niet altijd even zuiver. Zijn liedjes worden steeds heel abrupt afgekapt en dat levert een wat warrige set op. Toch is het wel een toffe set: begeleid door zijn danseressen weet hij wel een zomerse vibe neer te zetten.

Jury-oordeel

Na ruim twintig minuten juryberaad komt presentator Tim Calis het podium op met het juryrapport. Auraphilly gaat met de winst naar huis. Volgens de jury heeft hij iets gedaan met het advies van de bootcamp, voelde hij het publiek goed aan en wist hij wanneer ze wat wilden. De jury is ervan overtuigd dat we nog veel meer van Auraphilly gaan horen en dat hij iets toe kan voegen aan het huidige muzikale landschap.
De acts die niet gewonnen hebben vanavond, maken de komende week nog kans op een wildcard voor de volgende ronde. Auraphilly kan in ieder geval met zijn bus vol fans weer feestend terug naar Amsterdam.