“Ik wil één grote moshpit zien!”, schreeuwt Jacin Trill door De Meester. Op zaterdag 14 april vond het event Hiphop Live plaats in het Almeerse poppodium. Hiphop Live is een terugkerend event waarbij drie hiphopartiesten een concert geven. Deze editie stonden Jacin Trill, Kevin en Leafs op het podium.

Om acht uur gaan de deuren open en de zaal loopt langzaam vol. Rond negen uur is iedereen binnen en het publiek staat vol verwachting klaar voor de eerste artiest. Het concert begint een uur later, maar gelukkig draait er een DJ die ervoor zorgt dat het publiek zich niet hoeft te vervelen.

Moshpits bij Jacin Trill

De eerste artiest die opkomt is Jacin Trill. Zijn opkomst zorgt voor veel positieve energie. Jacin Trill is een 20-jarige rapper uit Hoorn en hij is samen met zijn producer 808milli doorgebroken met het liedje Kspreyopjebytch. Als hij dat liedje inzet, ontstaan er meerdere moshpits in de zaal. Ook pakt Jacin Trill waterpistolen en begint net als in zijn videoclip het publiek nat te spuiten met water. Hij is goed in het entertainen van het publiek en de combinatie van zijn gekke dansjes en zijn aparte stem maken hem een unieke en herkenbare artiest. Bij het liedje KandyCush vraagt Jacin Trill of het publiek een grote moshpit wil vormen en dat gebeurt. Hij eindigt zijn optreden met het maken van een Snapchat waar heel het publiek maar al te graag op wil staan.

Minder publiek bij Kevin

Als Jacin Trill van het podium af is, gaat een groot deel van het publiek naar de bar of een sigaretje roken. Na een half uur komt de volgende artiest op en dat is Kevin, een 24-jarige Rotterdamse rapper. Hij staat op dit moment op nummer 1 in de Nederlandse Spotify Top 50 lijst met het lied Beetje Moe, samen met Lil` Kleine en Chivv. Kevin is een stuk rustiger en minder gek dan Jacin Trill. Ook valt het op dat er minder mensen in de zaal zijn, maar het publiek is nog even enthousiast. De muziek van Kevin is veel meer dansbaar en het publiek staat dan ook volop te dansen. Kevin eindigt zijn optreden met zijn hit Beetje Moe. Door de hele zaal zingen mensen mee en na dit liedje krijgt hij een groot applaus.

Leafs sluit de avond af

In deze pauze loopt het publiek niet naar de bar. Mystic, de MC van Leafs, neemt de microfoon over en begint het publiek op te hypen. “Zijn jullie klaar voor Leafs?”, vraagt hij. Het publiek begint luid te juichen en dat gejuich gaat door als Leafs opkomt. Leafs is met zijn 16 jaar een van de jongste artiesten in de Nederlandse hiphopwereld en hij komt uit Almere. Hij speelt goed in op het publiek en gooit zelfs flesjes water het publiek in. “Jullie moeten delen hè”, zegt hij erbij. Wel valt het op dat er flink wat autotune op zijn microfoon zit. Hij eindigt zijn optreden met de single Race. Dit was het liedje waarmee hij opviel bij het platenlabel. Als dit lied is afgelopen komt Jacin Trill nog even op het podium en samen sluiten ze de avond af.