Almeerse schoolbands zetten hun beste beentje voor Almeerse schoolbands zetten hun beste beentje voor

Dangerouzz van het Arte College wint Battle Of The Schoolbands 2018

Fleur Nieuwenhuis

Vrijdagavond was het zo ver: de vijfde editie van de Battle of the Schoolbands barstte los. Vier Almeerse schoolbands streden om de titel 'de beste schoolband', een optreden op het Bevrijdingsfestival in Almere en een opname van hun eigen EP in De Meester. De deelnemers waren Just Us en Dangerouzz van het Arte College, The Main Event van Helen Parkhust en RedRidingHood van het Buitenhout College.

Just Us brengt zuivere, mooie klanken

Just Us is de band die de spits mag afbijten. Met de zuivere stem van de zanger en de mooie klanken van de gitaar is dit een mooi begin van de avond. De band kijkt wat onwennig voor zich uit, maar door de zenuwachtige blikken heen straalt de band plezier uit. Na het eerste liedje begint de zanger zelfs voorzichtig te dansen. Als de band het liedje Wake Me Up inzet ontdooit ook het publiek. Links en rechts wordt uit volle borst meegezongen en de supporters van de band laten zich duidelijk horen.

'Enthousiast' beste omschrijving voor The Main Event

Er is maar één woord nodig om deze band te omschrijven: 'enthousiast'. Geen van de bandleden lijkt zenuwachtig, er staan alleen maar lachende en blije leerlingen op het podium. Ook zijn de bandleden goed op elkaar ingespeeld en hebben ze tientallen joelende fans meegenomen. De zanger heeft een opvallend goede kopstem waar hij veel controle over heeft. Door het enthousiasme van de band staan ze veel te lang op het podium, maar daar klaagt niemand over.

Dangerouzz leuk om te zien en te horen

Het eerste wat opvalt aan deze band is de enorme hoeveelheid energie die ze in hun optreden stoppen. Van headbangen tot springen en dansen. Hierdoor is Dangerouzz super leuk om naar te kijken, maar ook om naar te luisteren. Tussen de rockende gitaar, bas, drum en saxofoon door hoor je een goede zangeres die zichtbaar plezier heeft in het optreden. Fans komt deze band ook niet te kort. Het hele optreden lang hoor je het publiek enthousiast klappen, fluiten en schreeuwen.

RedRidingHood rauw en knettergek

De wedstrijd wordt afgesloten door twee leerlingen van het Buitenhout College. De lange wilde haren en het Slipknotshirt verklappen al dat de jongens geen zachte lieve muziek gaan spelen. De band is goed in het bespelen van het publiek en als ze I Love Rock-'n-Roll inzetten wordt er uit volle borst meegezongen. De zanger heeft een fijne rauwe rockstem en de drummer is ritmisch en knettergek (op een goede, leuke manier). RedRidingHood is goed in wat ze doen en heel vermakelijk om naar te kijken.

De uitslag

Na een spannende wedstrijd wordt de uitslag bekend gemaakt. De winnaar van de publieksjury is The Main Event. Hiermee hebben ze een punt voorsprong op de rest, maar de vakjury heeft de beslissende stem. Uiteindelijk wordt Battle of the Schoolbands 2018 gewonnen door Dangerouzz. De bandleden beginnen te springen van blijheid en in het publiek zijn trotse ouders te horen. Met hun eigen liedje Paris sluit Dangerouzz de gezellige en muzikale avond af.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland