Almeerse rapper Lil MG brengt zijn nieuwe EP uit in 3D

Gaat Lil MG het zoveelste succesverhaal worden uit Almere?

Clemens Riepma ,

De Almeerse rapper Lil MG heeft in januari zijn EP genaamd 3D uitgebracht. Eind 2015 liet hij al twee video’s los om zijn EP aan te kondigen in de vorm van Goals en Squad. Daarbij viel op dat Goals al ruim 90.000 plays heeft behaald in korte tijd. Zou deze 22-jarige rapper, in de voetsporen van de hip-hoprevelatie van dit jaar Sevn Alias, het zoveelste succesverhaal worden van deze jonge stad uit de polder? Wij duiken in de EP voor een antwoord op deze vraag.

De opening

‘3D’ opent met een sterkte intro, waardoor je zin krijgt in de volgende track.‘Niet Hangen’ volgt en bevredigd die behoefte. Zonder versterking laat de in Suriname geboren rapper horen wat hij in z’n eentje kan. Op de harde trap beat legt Lil MG haarfijn uit waarom je niet met hem kan hangen. De twee tracks waar hij al eerder een video van heeft uitgebracht zijn ook terug te vinden op de 3D-EP. Hoewel de gastbijdragen van Logisch, Kidda en Marry zeker niet tegenvallen, is het toch wel Lil MG die de show steelt op Squad. Op Goals doet hij dit nog een keer. AN, MS Serry & AMG Domina passen allemaal goed op de erg fijne productie van Kevs TW, die tevens de hele EP produceerde, maar Lil MG maakt het wel echt compleet.

Lil MG steelt ook de show op de tweede helft

Onlangs heeft Nederlands grootste hiphopblog Puna, de video gedeeld van zijn nieuwste track OMW. Geheel terecht, aangezien de beste man ook volledig solo op een track kan overtuigen. Met een kalme flow, komt Lil MG alsof hij prima in het rijtje past van populaire rappers zoals stadsgenoot Sevn Alias en de uit Hoogvliet afkomstige Hef. Qua sfeer en geluid sluit dit heel goed aan bij wat nu erg in trek is in de hiphopscène. Op de afsluiter van de EP ‘Deze Dagen’ laat de jonge rapper nog even in vier minuten zien waarom hij een plekje verdiend tussen de gevestigde orde.

De toekomst

Lil MG heeft als doelen gesteld om dit jaar in ieder geval een 101 Barz sessie en een optreden op een festival zoals Appelsap te doen. Stil zitten doet hij in ieder geval nog niet. Onlangs bracht hij namelijk weer een nieuwe track uit. De gedreven rapper is goed op weg, maar heeft zeker nog ruimte om te groeien. De concurrentie is hevig, maar wanneer Lil MG ontdekt wat zijn unique selling points zijn is hem een lange carrière toevertrouwt.