Veertiende editie Bassmental wederom geslaagd

De terugkeer van MC TEN6, gevarieerde bassmuziek en #FreeFloris zijn de rode draad door de avond

Clemens Riepma ,

Bassmental is inmiddels een begrip geworden in Lelystad. Lokaal talent, bass-georiënteerde muziek en het podium van de Underground zijn de ingrediënten van dit feest. Wie hoopt op een rustig avondje de nieuwste emoticons van Facebook uitvogelen in een hoekje van het Lelystade poppodium heeft het mis. Bij Bassmental kom je om los te gaan.

Redeye en Nephilim openen sterk

Bassmental editie nummer veertien wordt geopend door Redeye. Deze dj uit Dronten draait vanavond pas zijn tweede set ooit. De zaal loopt tijdens zijn set aardig vol en deze jonge producer vult de plek van openingsact erg goed in. Resident dj van Bassmental, Nephilim, mag als tweede het publiek voorzien van smerige beats. Dimitri, zoals Nephilim in het dagelijkse leven heet, weet als geen ander wat de bezoekers willen horen. Het gevarieerde publiek – jong, oud, alternatief, casual, dronken, nuchter – draagt deze Lelystadse dj figuurlijk op handen. Hoogtepuntje is toch wel het moment wanneer Nephilim besluit om de Apashe X Oski X Lennon bootleg van Backstreet Boys ‘Everybody’ erin te gooien. Hoewel de meeste bezoekers nog niet waren geboren toen deze track uitkwam, heeft dat geen invloed op de mate waarop het publiek losgaat.

#FreeFloris

Het beroemde shirt (r.), gedragen door de initiatiefnemer.

Het beroemde shirt (r.), gedragen door de initiatiefnemer.

Host van de avond, MC TEN6, vult de avond goed aan. Na een jaar te hebben gebivakkeerd in Australië is de goed bebaarde mc weer terug in Lelystad. De vocalen van Martijn klinken weer erg vertrouwd over de dubstep, drum ’n bass en trap sounds van Dimitri. Tijdens deze set wordt er niet alleen gejuicht, maar zijn er ook klanken in de vorm van ‘Free Floris’. De Lelystadse vriend van iedereen, en graag gezien feestganger, heeft dankzij een incidentje een tijdelijk verbod gekregen op de Underground. Meerdere bezoekers, waaronder zijn moeder en broer, dragen als protest een t-shirt met daarop de tekst #FreeFloris. Ondanks dat Floris er fysiek niet bij is, is hij niet te missen deze avond.

Zwolle maakt Lelystad Breakbaar

Er wordt bijna vergeten dat het ook nog om de muziek gaat. Exabyss en Mr Emptyhead gaan verder met de zaal kapot maken. Met diepe bassen is het te merken dat ze het in Almere wel begrijpen qua muziek. Zwolle doet daar niet aan onder en wordt vertegenwoordigt door de enthousiaste dj’s Sobanic en Bassick. De Zwolse dj’s die in eigen stad het concept Breakbaar hebben neergezet, laten zien dat ze het Lelystadse publiek ook kunnen laten dansen en sluiten de avond gepast af. 

Er valt niets te klagen

De organisatie van Bassmental weet keer op keer weer te verassen en mag weer een geslaagd feest achter hun naam zetten. Natuurlijk is dit niet alleen maar door de line-up, ook de altijd vriendelijke ticketprijs en het enthousiasme van het in het weekend terugkerende Lelystadse publiek maakt Bassmental een geslaagd feest. Niet elke editie is even sterk, maar deze avond valt er niets te klagen. De veertiende editie van Bassmental gaat vooral over de terugkeer van MC TEN6, gevarieerde bassmuziek en natuurlijk #FreeFloris.