Sevn Alias bewijst dat hiphop leeft in Lelystad

Één van de betere hiphopshows die Poppodium Underground heeft mogen zien

Clemens Riepma ,

Op zaterdag 3 december staat rapper Sevn Alias in een uitverkocht Poppodium Underground. De reden voor zijn bezoek is het promoten van zijn debuutalbum Trap Grammy dat in november uitkwam. De twintig jarige rapper mag zijn kunsten vertonen voor een zaal die gevuld is met tieners, ouders en overige liefhebbers. Het is lang geleden dat een rap-act de zaal van Poppodium Underground zo vol kreeg maar voor Sevn Alias koste dit weinig moeite. Waarom? Dat wordt duidelijk tijdens zijn optreden.

Slow flow animal

Kevin, die net als Sevn is getekend bij het platenlabel Rotterdam Airlines, mag de avond aftrappen. De Rotterdamse rapper laat in een krappe twintig minuten horen waarom hij naar voren is geschoven als next best. Over harde beats van onder andere Esko en Architrackz rapt Kevin goed verstaanbaar en overtuigend. Ook zijn rap die hij onlangs bij 101 Barz in een studiosessie liet horen komt voorbij tot groot genoegen van het publiek. Vervolgens laat Kevin alle lichten dimmen en maakt hij zich klaar voor de track Wazig. Al vroeg op de avond wordt er een hoogtepuntje bereikt. Het publiek omarmt de zogehete slow flow animal en Kevin mag er na zijn optreden een groot aantal fans bij rekenen.

Een ware leider

De Underground is inmiddels uitverkocht en de zaal is rijkgevuld. Iedereen wacht op de man van het moment: Sevn Alias. De spoken word intro van zijn album galmt door de speakers en het lijkt erop dat de Trap Grammy-rapper snel zal verschijnen. De rapper die geboren is in Amsterdam trapt af met De Dam/ Lijnbaan, de energieke opener waarmee hij iedereen tevreden stelt. Al gauw daarna komt de banger Kifesh voorbij waarmee hij de zaal helemaal plat krijgt. Het publiek eet uit zijn hand en Sevn Alias staat als een ware leider op het podium. Met tracks als Fasta en Trip naar LA/Bentley vervolgt de jonge rapper zijn optreden en laat hij horen waar al die lovende recensies van zijn show op Noorderslag vandaan komen.

De hele zaal los

Voor de track Running Man Challenge heeft Sevn een verzoekje voor het publiek: wanneer het refrein begint moet iedereen meelopen van links naar rechts. Het gevolg is dat de hele zaal los gaat en iedereen volgt wat de beste man aan het doen is. Of je nu meedoet of aan de kant staat, je kan er niet omheen, en dat allemaal nog vóór tien uur. Iedereen is helemaal in de feeststemming en zijn grootste hit Gass moet nog worden gespeeld. Wanneer het nummer begint is niemand dan ook meer te houden. Zo ook bij Summer 16 en zijn nieuwste single Turnen (Fissa Anthem) waarbij Kevin weer op het podium wordt geroepen.

Superstrak performen

Sevn weet heel goed wat zijn publiek wil en heeft er geen probleem mee om dit ook te geven. De populaire rapper heeft niet alleen heel veel goede tracks op zijn naam staan maar is ook nog in staat om al deze tracks superstrak te performen. Sevn Alias geniet zichtbaar en heeft zojuist één van de beste hiphopshows ooit in de Underground gegeven. Als een ware held neemt hij vervolgens ook nog eens rustig de tijd om met zijn jonge fans op de foto te gaan en wat handjes te schudden. Het Lelystadse publiek kan vervolgens voldaan en geïnspireerd huiswaarts keren terwijl Sevn Alias zich klaarmaakt voor z’n volgende show elders in het land.