5 x waarom je dit jaar naar Gestrand moet

Met onder andere chillings, muziek en optimaal genieten

Jens Adam ,

Op zaterdag 9 juli keert het jaarlijkse festival Gestrand terug op het Almeerderstrand. Dit uit de hand gelopen medicijn tegen verveling zet ons toch aan het denken, want wanneer verveelde jij je zo erg dat je op de proppen kwam met een festival dat inmiddels al elf jaar opereert? Wij kunnen alleen maar hopen op zo’n goeie middag van verveling, maar tot die tijd genieten we met volle teugen van Gestrand. Nog niet overtuigd? Lees hier 5 redenen om alsnog overstag te gaan!

1. B.Y.O.S. (bring your own shit)

De meeste festivals bieden tot op zekere hoogte de mogelijkheid om je natje en je droogje mee te nemen. Zo kun je op de camping heerlijk vertoeven, maar wee je gebeente als je deze versnaperingen mee brengt naar het festivalterein.  Gestrand ziet daar geen heil in en vindt het prima als je met je over gevulde koelbox je entree maakt. De barbecue’s staan klaar om je meegebrachte lapjes vis, vlees en groenten te bereiden. Je eigen berbecue meebrengen is trouwens ook helemaal geen probleem. Mocht je toch geen zin hebben om al die spullen mee te zeulen, dan biedt Gestrand uitgebreide mogelijkheden om toch goed gevuld en ladderzat te raken! 

2. Tribaltentoonstellingen

Goed, je moet een liefhebber zijn van deze ietwat agressief overkomende figuren maar het is bijzonder om te zien hoeveel mensen hun lichaam aanbieden als canvas voor deze vorm van kunst.  De tribaltentoonstelling staat niet op de programmering van het festival zelf maar wordt geheel gratis aangeboden door de bezoekers van Gestrand.

3. Sfeertje hoor, weertje hoor!

Flevoland is lastig te vergelijken met een zonnige vakantiebestemming als Ibiza, maar de organisatie van Gestrand is er koning in om je toch in de sferen te doen wanen. Een bar op het water, een gigantische kunstwerk dat ‘s avonds in de brand wordt gestoken, zand dat je terug vindt tuseen je tenen, billen en in je haren, heel veel mooie mensen en prachtige DIY decorstukken.  De zon speelt hier natuurlijk ook een erg belangrijke rol in en volgens onze informatie zal deze ook in overmate aanwezig zijn. Vergeet je zonnebrand niet!

4. Er mag gedanst worden

Door al het gechill, gesocialize en gezelligheid zou je haast vergeten dat er ook nog van muziek te genieten valt. En het zijn niet de minste namen die dit jaar op het affiche pronken.  Wat dacht je bijvoorbeeld van Kypski, de magische platendraaier waarbij je je af en toe achter je oor ‘scratcht’ om je te realizeren wat hij allemaal ten gehoren brengt. Of  The Shenanigans die met energieke up-tempo ska menigeen naar adem doet happen? Ook is er ruimte om te genieten van locale helden waaronder Mits & Del Prado en Hard & Heady. Allemaal klanken die je biertje nog beter doen smaken!

5. Loesoe kutwijf & de capoeirahipsters

Gestrand brengt elk jaar een breed scala aan mensen bij elkaar die allemaal openstaan voor nieuwe contacten. Of oude contacten, want het blijkt ook de ideaale plek om oude bekenden tegen het lijf te lopen. Iedereen komt hier om te genieten en iedereen wordt daarbij in zijn waarde gelaten. Of je nou een loesoe kutwijf bent of een capoeirahipster, een grote spierbundel of een boekenwurm. Gestrand is er voor iedereen, met iedereen en door iedereen. Zo’n ervaring wil je toch niet missen?

Gestrand opent zaterdag om 14:00 uur haar poorten en gaat door tot middernacht. Gun jezelf een pleziertje en verplaats je zaterdag naar het Almeerderstrand. Je zult niet teleurgesteld worden!