Daily Monday de winnaar van de tweede voorronde van Flavourland Daily Monday de winnaar van de tweede voorronde van Flavourland

Een wisselende, maar interessante avond in Almere

, Tekst : Kilian Kayser Foto's: Kelly Streekstra

Daily Monday de winnaar van de tweede voorronde van Flavourland

Een wisselende, maar interessante avond in Almere

Tekst : Kilian Kayser Foto's: Kelly Streekstra ,

Vrijdagavond vond in De Meester de tweede voorronde van dé bandwedstrijd van Flevoland plaats. Vorige week werden wij nog omver geblazen door het hoge niveau van de bands. Dat is vanavond iets anders. De zes bands die optreden zijn nogal wisselend van niveau en niet iedereen kan muzikaal overtuigen. Dat maakt de avond overigens niet minder leuk. In De Meester wordt namelijk laten zien waar het bij bandwedstrijden echt om gaat: plezier in het optreden.

Rebel River is interessant, maar de nummers zijn nog niet af

Rebel River

Rebel River

De eerste band die mag aantreden in De Meester is Rebel River. Deze Almeerse band heeft de meest bijzondere samenstelling van alle Flavourland deelnemers. Naast gitaar en bas zijn er namelijk een viool en een mandoline (!) op het podium te vinden. Vooral de viool is een erg leuke toevoeging. De violiste vult namelijk de country-achtige nummers op met fijne en herkenbare melodieën. Het is een interessant geheel om naar te kijken, maar muzikaal mist er nog iets. Veel nummers komen niet over als een afgerond geheel omdat deze klinken alsof het meerdere nummers in één zijn. Als de band zich iets meer gaat focussen op de structuur van de nummers zou Rebel River zeker een waardevolle toevoeging aan de Flevolandse muziekscene zijn.

Muzikaal Daily Monday is een kanshebber in de finale

De frontman van Daily Monday

De frontman van Daily Monday

Na Rebel River komt het jeugdige Daily Monday het podium op. En hoe! Vanaf de eerste noot laat de band horen hoe strak ze op elkaar ingespeeld zijn en hoe muzikaal de bandleden stuk voor stuk zijn. Vooral de frontman is erg leuk om naar te kijken en luisteren. Zijn ietwat vreemde accent is na een paar minuten nog steeds niet vervelend en zijn enthousiasme springt over op de rest van de band en het publiek. Soms mist er wel wat in de muziek, dan zijn de solo’s een beetje mak en klinken er valse nootjes. Als de band zich meer gaat verdiepen in deze slordigheden kunnen ze zeker genoteerd worden als (grote) kanshebber in de finale.

Kelvin Mulder geniet met volle teugen

Is dat niet dezelfde jongen als de zanger van Rebel River? Jazeker! Kelvin heeft zijn cowboy kloffie verwisseld voor een mooi en behoorlijk ruim zittend pak en laat zich horen van zijn meer rockende kant. Het is echt heel leuk om te zien hoe Kelvin helemaal opgaat in zijn muziek en zijn gitaar. Hij staat alleen op het podium, maar zijn energie telt voor een hele band. Het is jammer dat ook dit keer zijn liedjes behoorlijk achterblijven op zijn aanstekelijke performance. Maar dat is voor Kelvin niet belangrijk. Hij geniet oprecht van zijn optreden en daar gaat het uiteindelijk om. Als iemand zo opgaat in zijn eigen optreden verdient hij meer dan respect.

Kelvin Mulder

Kelvin Mulder

Strakke Arsenic Motion mist dynamiek

Arsenic Motion

Arsenic Motion

Speelt vanavond Royal Blood in De Meester? Nee, maar het scheelt niet veel. Het Almeerse Arsenic Motion weet uit dezelfde instrumenten, drum en bas, dezelfde sound te creëren. De drummer speelt goed strak en is een meester in het draaien van zijn stokjes. De bassist die tevens zanger is, doet niet onder voor de drummer en heeft een kleurrijk pallet aan effecten om over zijn basgitaar heen te gooien. Toch weet de band niet de hele show te boeien. Dat komt door de dynamiek; de nummers blijven allemaal op hetzelfde niveau doorbeuken zonder ook maar één adempauze. Als de band soms iets meer gas terug zou nemen, kan het nog wel eens heel goed gaan lopen voor Arsenic Motion.

Full Session gediskwalificeerd

Full Session

Full Session

Gediskwalificeerd. Dat zijn de harde woorden van de jury na de set van Full Session. De band speelde namelijk een goed aantal covers, terwijl Flavourland officieel maar één cover per band toestaat. En dat is maar goed ook, want een band die niet zijn eigen nummers laat horen kan ook onmogelijk de beste band van Flevoland worden. Wel zou Full Session zich kunnen ontwikkelend tot een hele leuke coverband. Dan mag er wel wat meer enthousiasme in het optreden komen en wat meer aandacht besteed worden aan het eigen maken van de covers.

IDEK is positieve verrassing

De laatste band van de avond is IDEK. De Almeerse band met Lelystadse zanger is een erg positieve verrassing aan het einde van de avond. De strakke band weet een goede cross-over te brengen van heavy muziek en jazz intermezzo’s. De frontman Kaya grunt de sterren van de hemel en heeft het overduidelijk heel erg naar zijn zin. Net als de rest van de band overigens. Het is interessant om te zien hoe de band metal uit het genre weet te halen en nieuwe dingen probeert te doen. Als ze zich nog iets meer focussen op deze bijzondere mix en vooral zorgen dat de nummers meer een geheel worden kan IDEK nog een hele grote speler in de Flevolandse muziekscene worden.

IDEK

IDEK

De uitslag

Drie bands steken er vanavond met kop en schouders boven uit. Daily Monday, Arsenic Motion en IDEK weten in De Meester muzikaal te overtuigen. Uiteindelijk eindigt Arsenic Motion op de derde plaats, IDEK op de tweede plaats en mag Daily Monday zich de winnaar van de avond noemen. Daily Monday zullen we daarom 11 december terug zien in de finale in de Undergound. En misschien zien we daar ook Arsenic Motion, zij kregen namelijk de meeste stemmen van het publiek en weten na de voorronde in Emmeloord of zij ook naar de finale mogen.

De winnaars van Daily Monday

De winnaars van Daily Monday

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland