WTWTA ‘15 volgens de Wild Things – Dag 2 WTWTA ‘15 volgens de Wild Things – Dag 2

Met een feestend Sweet Whites, een onbegrijpbare film en tranen bij The Indien

, Tekst en foto's: Kilian Kayser

WTWTA ‘15 volgens de Wild Things – Dag 2

Met een feestend Sweet Whites, een onbegrijpbare film en tranen bij The Indien

Tekst en foto's: Kilian Kayser ,

De komende dagen staat 3voor12 Flevoland vol deskundige recensies van Where the Wild Things Are. Maar wat vinden de 'Wild Things' er nu eigenlijk zelf van? Volledig ongecensureerd geven zij hun mening over het driedaagse bungalowfestijn. Met vandaag de jongens van Sweet Whites, die het hardste gaan van iedereen, en tranen die zelfs Olmo van Kranen niet kan stillen.


Heb je de eerste aflevering uit deze reeks gemist? Lees dan hier 
WTWTA '15 volgens de Wild Things - Dag 1

Gisteren beloofde de legendarische Olmo van Kranen een afterpartytocht, een mogelijk dronken tattoo en een Merlot met broodje bapao aan het einde van de avond.


Is het gisteren nog goed gekomen met de afterparty’s, de tattoo en de Merlot?
Olmo: “Met de afterparty’s is het zeker goed gekomen! We kregen na Dekmantel, toen ik heel dronken was, een lijstje met daarop alle bungalows die afterparty’s organiseerde. Er blijkt zelfs een afterparty te zijn in de marinehaven op de dijk buiten het park, die staat voor vanavond op het programma. Ik heb gisteren wel besloten dat mijn eerste tattoo geen dronken tattoo gaat worden, dus helaas geen tattoo voor mij op Where The Wild Things Are.”
 
En de Merlot met bapao?
Olmo: “Die is er zeker in gegaan, al is de Merlot niet helemaal opgegaan. Het was dan ook best wel laat: tien uur s’ ochtends.”
Remon: “Toen ik opstond om naar het zwembad te gaan zat Olmo nog dronken op de bank! Ik kan het iedereen aanraden, je kater weg laten spoelen in het zwembad. Ik kwam herboren uit Aqua Mundo.”
 
Hebben jullie verder nog wat gedaan?
Olmo: “We zijn meegegaan met de tocht van Lucy’s Wijsje. Dat was heel erg indrukwekkend. Onze begeleider Mark - shout out naar hem - nam ons mee langs zes verschillende settings waar kleine optredens voor ons gegeven werden. Emil Landman in het bos was heel erg goed. Het hielp sowieso dat de zon scheen, het is lente! Ik had verwacht dat ik na een uurtje zal afhaken, maar ik heb de hele tocht meegelopen. De meeste indruk maakte The Indien. De gitariste met rood haar barstte uit in tranen tijdens een nummer over de dood, en ging met een sigaret in het publiek zitten. Ik gaf haar maar een kus op haar kruin.”
 
Maakte dat haar tranen minder?
Olmo: “Nee, alleen maar erger! Ze zei dat de tranen niet negatief waren, dit maakte het hele gebeuren eigenlijk alleen maar mooi.  Net als het festival zelf, het is allemaal gewoon zo relaxed. Kijk dan, ik heb gewoon een fucking rolkoffer mee naar een festival. Die luxe is wel heel erg nice hier."
 
Wat gaan jullie verder nog doen?
Olmo: “Zoals gezegd gaan we proberen naar de afterparty in de marinehaven te gaan. Ook wil ik wel naar Ganz, maar dat is om twee uur s’ nachts en het zou zo maar kunnen dat ik daar dan te dronken ben. Voor morgen kan ik het literaire Verhaaltjes Voor De Dorst aanraden, dat wordt volgens mij heel erg aan.”
 
 

Het uit Urk afkomstige Sweet Whites is samen met twee vriendinnen de gelukkige eigenaar van bungalow 904. Gisteren viel het op dat Bas (toetsen), Jangeert (gitaar) en Albert (drums) de grootste Wild Things van het festival zijn. Bij vrijwel iedere act stonden de Urkers headbangend voor het podium. “Het maakt niet uit wat voor muziek het is, wij kunnen overal los gaan.”

 
Hoe komt het dat jullie overal vooraan staan en het hardste feesten?
Albert: “We komen uit Flevoland hè?! Dan weet je wat het is om los te gaan. Gisteren hebben wij dat dan ook goed gedaan, vooral in de Desperados-tent kan je lekker los gaan.”
 
Ja, we zagen je al hangend over de monitor headbangen bij Bombay.
Albert: “Dat was heel vet ja! Misschien was Bombay wel het beste wat we gisteren gezien hebben. Al viel het wel tegen hoe weinig contact de band zocht met het publiek, maar dat is iets waar de meeste bands op Where The Wild Things Are last van hebben. Alleen Afterpartees schijnt heel tof met het publiek te zijn geweest, maar daar waren wij jammer genoeg niet bij.”
 
Zou dat anders zijn als jullie hier met Sweet Withes spelen?
Albert: “Ja natuurlijk!”
Bas: “Als wij hier volgend jaar niet geboekt worden, leek het ons een tof idee om een bungalow te huren en daar dan elke avond in op te treden. Dat moet dan wel een wat beter gelegen bungalow zijn, want 904 is echt heel ver lopen.”
 
Waarom doen jullie dat niet dit weekend dan al?
Bas: “Nou... we hebben ook nog een borg die we terug moeten krijgen! Zo was ik gisteren met mijn vriendin bij een afterparty met een Hawaïaans thema en daar ging het dak er al flink vanaf. Het enige wat ik mij eigenlijk nog kan herinneren is een grote witte contrabas. Het is voor mij alleen niet zo laat geworden als voor Bas en Jangeert.
Jangeert: “Ach man, ik leef net. Ik heb mij opgesloten in de bungalow met een fles drank en ben sindsdien, zo’n achttien uur verder, niet uit de bungalow gekomen.”
 
 

Roos en Daan waren gisteren samen met hun vrienden Emma, Anna en Piet erg enthousiast over de bungalow. Vooral Daan kon niet wachten om te slapen in een écht bed op een festival.

Hoe beviel het slapen in de bungalow?
Daan: “Ja heel goed, ik heb prima geslapen. We hebben het gisteren dan ook niet heel laat gemaakt.”
Piet: “Ik had anders wel veel last van het snurken van Daan. Het is super gezellig hoor, maar als ik altijd met deze groep zou moeten leven zou ik zeker niet met Daan op een kamer willen slapen! Hij haalde wel ontbijt voor ons, dat was wel heel lief."
                       
Wat hebben jullie vandaag gedaan?
Roos: “Emma, Piet en ik zijn gaan zwemmen, Anna en Daan hadden allebei geen zwemspullen bij zich.
Daan: “Toen zijn Anna en ik maar naar de film gegaan, Anyway The Wind Blows. Die film duurde twee uur en toen die klaar was snapten wij er eigenlijk nog steeds geen ruk van."
Anna: “We kunnen best wel trots op onszelf zijn dat we de film hebben afgekeken, want hij ging echt helemaal nergens over.
 
En vanavond?
Piet: “We zijn net bij Gallowstreet geweest en dat was heel vet! Ze geven een afterparty in hun bungalow vannacht dus we zijn zeker van plan om daar langs te gaan. Maar eerst staan voor ons Akwasi, Curtis Harding, zo goedkoop mogelijk eten in onze bungalow en Fink op het programma. De nacht zal waarschijnlijk met alle afterparty’s meer avontuur opleveren. Ik ga morgenmiddag alweer naar huis omdat ik aan school moet werken, dus vanavond mag het wel wat later worden.”
 
Gaat de fles Jägermeister van gisteren dan ook leeg?
Piet: “Nou, mijn moeder leest waarschijnlijk dit artikel ook, dus het lijkt mij verstandiger om een politiek correct antwoord te geven: Nee, waarschijnlijk gaat de fles Jägermeister niet op."
 
 

Wil je weten hoe dit afloopt? Lees dan hier WTWTA '15 volgens de Wild Things - Dag 3.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland