Biddinghuizense actievoerders organiseren Serious Dorpsfestival Biddinghuizense actievoerders organiseren Serious Dorpsfestival

Vierentwintig uur lang huiskamerconcerten voor Serious Request

, Wilco Steeneveld

Biddinghuizense actievoerders organiseren Serious Dorpsfestival

Vierentwintig uur lang huiskamerconcerten voor Serious Request

Wilco Steeneveld ,

Fan van singer-songwriters én 3FM Serious Request? Tip: bezoek vrijdag 18 en zaterdag 19
december Biddinghuizen. Nee, er is geen Lowlands, maar wél een Serious Dorpsfestival.
Inclusief een muziekfestival met huiskamerconcerten, dankzij een samenwerking
met HKconcerten. Op het affiche staan onder meer Ongeremd, To Twelve en Daniel Cane.

Vrijdagavond muziekavond

Op vrijdagavond zijn er drie concerten in Biddinghuizen. JARA is de eerste singer songwriter die je uitnodigt in 'haar huiskamer'. Ze ontwapent met haar breekbare stem en verhalende folkpopliedjes met jazz-invloeden. Met haar kleurrijke liedjes brengt Lara Kroon een warme sfeer. Geïnspireerd door Ella Fitzgerald, Joni Mitchell en Corrine Bailey Rea zijn haar nummers een mengelmoes van pop, jazz en soul. De afsluiting is aan het Almeerse theaterduo Ongeremd. De mannen spelen Nederlandstalige kleinkunstpop, van rappe up-tempo liederen tot aan mooie ballades.

Optredens zaterdag

Aan het einde van de zaterdagmiddag speelt To Twelve in dorpshuis Het Koetshuis. De band komt met drie personen (onder wie Almeerder Jasper Buiter), die elkaar kennen van de Rockacademie in Tilburg. Ze laten zich inspireren door bands als Fleetwood Mac, The Eagles, Crosby, Stills, Nash & Young, maar hebben desondanks een hedendaagse sound.

Daniel Cane

Als laatste komt Daniel Cane, een gitaarspelende knuffelbeer met een rauw randje, in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran. Dit jaar opende hij met een showcase op Eurosonic/Noorderslag. Vervolgens toerde Daniel Cane met Danny Vera en De Dijk en ging hij mee met de Popronde. Ook speelde hij op Pinkpop. Hoewel dit geen Lowlands is, komt Daniel Cane toch optreden in Biddinghuizen, speciaal voor 3FM Serious Request.

All-star band ´Biddinghuizen United´

De organisatie zorgt zelf voor een zesde optreden: acht inwoners van het dorp gaan samen muziek maken. Het laatste akoestisch huiskamerconcert is aan all-star band Biddinghuizen United, als afsluiting van het muziekfestival én opmaat naar de bekendmaking van de eindstand van de actie Serious Dorpsfestival.

Alles voor het goede doel #SR15

De opbrengst van de kaartverkoop gaat geheel naar het goede doel. Een kaartje voor één huiskamerconcert kost zes euro. Met een festivalkaart van vijfentwintig euro kun je alle optredens bijwonen en steun je de actie. Speciaal voor deze gelegenheid wordt een van de ruimtes in het Biddinghuizense dorpshuis tot huiskamer getransformeerd, waar muziekliefhebbers van harte welkom zijn om van muziek op z’n puurst te genieten.

Meer informatie vind je op www.bhzsr.nl - dit is tevens de plek waar je kaarten kunt bestellen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland