3v12FL jaarlijstjes ’15: de keuzes van Wilco Steeneveld 3v12FL jaarlijstjes ’15: de keuzes van Wilco Steeneveld

Van beste albums en songs tot aanstormend talent

, Wilco Steeneveld

3v12FL jaarlijstjes ’15: de keuzes van Wilco Steeneveld

Van beste albums en songs tot aanstormend talent

Wilco Steeneveld ,

De kaarten zijn geschud, de dagen geteld: 2015 zit er bijna op. Om dit mooie jaar - waarin 3voor12 Flevoland zijn herstart maakte - in stijl af te sluiten zullen de redacteuren hun klassieke jaarlijstjes presenteren. Nog één keer zullen ze hun ongezouten meningen over de afgelopen 365 dagen de wereld in slingeren, en kiezen ze hun beste albums, beste nummer, beste optreden én het aanstormend talent voor 2016. Vandaag is fotograaf Wilco Steeneveld aan de beurt om zijn muzikale hoogtepunten van 2015 te delen.

Album van het jaar #1: Nothing but Thieves – Nothing but Thieves

Nothing but Thieves stond dit jaar al op Lowlands, waarna het nog even wachten was op hun debuutplaat. Die plaat, vernoemd naar de band zelf, kwam uit in oktober. Dat Nothing but thieves zich heeft laten inspireren door Muse is heel duidelijk te horen. Toch is het titelloze album absoluut geen slap aftreksel van Muse, het heeft juist een sterke eigen sound.

Album van het jaar #2: Fresku – Nooit meer terug

Nooit Meer Terug is een van de hiphop platen die dit jaar door iedereen gehoord moet worden. Achter alle nummers zit een duidelijke boodschap, ook al is in de eerste plaats alleen een grap te horen van Gino of Fresku zelf.

Album van het jaar #3: For Blood And Vengeance – Revolt

De EP Revolt is een plaat die maanden in de cd-speler kan blijven zitten, ook voor hen die niet per se fan zijn van metal. For blood and vengeance weet met Revolt een geluid te brengen dat geloofwaardig overkomt. Een welkome ervaring in een genre dat op mij soms schreeuwerig over kan komen.

Song van het jaar: De Staat - Witch Doctor

Witch Doctor is een nummer dat qua geluid blijft hangen. Dat is niet het enige wat dit nummer zo sterk maakt, de clip zit knap in elkaar waardoor zowel het geluid als het beeld volledig kloppen.

Concert van het jaar: Nothing but thieves op Lowlands

Nothing but thieves trad voor het uitbrengen van hun nieuwe album al op op Lowlands, waar ze voor een bomvolle Charlie mochten spelen. De band was ten tijden van dit optreden nog relatief onbekend, wat het optreden extra bijzonder maakte. Met hun sterke performance heeft Nothing but thieves er die avond een boel fans bij gespeeld.

Aanstormend Flevolands talent: Roadcrew

Hoewel Roadcrew al een paar jaar aan de weg timmert mag deze band uit Urk zeker een aanstormend talent genoemd worden. Roadcrew heeft dit jaar zijn eerste album Snake in the dirt uitgebracht en zal daarmee ook het komende jaar veel optreden.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland