3v12FL jaarlijstjes '15: de keuzes van Chantal de Reijke 3v12FL jaarlijstjes '15: de keuzes van Chantal de Reijke

Van beste albums en songs tot aanstormend talent

, Tekst: Chantal de Reijke

3v12FL jaarlijstjes '15: de keuzes van Chantal de Reijke

Van beste albums en songs tot aanstormend talent

Tekst: Chantal de Reijke ,

De kaarten zijn geschud, de dagen geteld: 2015 zit er bijna op. Om dit bewogen jaar in stijl af te sluiten zullen de redacteuren hun klassieke jaarlijstjes presenteren. Nog één keer zullen ze hun ongezouten meningen over de afgelopen 365 dagen de wereld in slingeren, en kiezen ze hun beste albums, beste nummer, beste optreden én het aanstormend talent voor 2016. Vandaag is redacteur Chantal de Reijke aan de beurt om haar muzikale hoogtepunten van 2015 te delen.

Album van het jaar #1: Joris - Hoffnungslos Hoffnungsvoll

Hét pareltje dat dit jaar bij onze oosterburen is uitgebracht. Een slim, gelaagd, goed popalbum dat vriend en vijand omver geblazen heeft.

Album van het jaar #2: Hurts - Surrender

Niet zo sterk als de eerste twee albums van het duo, maar er steken een paar tracks zo ver met kop en schouders bovenuit dat het album alsnog de moeite waard is. 

Album van het jaar #3: Don Broco - Automatic

De Britse band wijkt af van het traditionele poppunk-pad en gaat voor meer elektronica en een dansend publiek. Denk aan het nieuwe werk van Panic! At The Disco gecombineerd met vunzige basloopjes. Heerlijk.

Song van het jaar: Young Guns - I Want Out

Young Guns leverde dit jaar het fantastische album Ones And Zeroes af. De absolute uitschieter op die plaat is I Want Out. De clip is iets te gepolijst maar het liedje is rauw, herkenbaar en blijft ontzettend hangen. Ook na driehonderd keer luisteren verveelt het nummer nog steeds niet.

Optreden van het jaar: James Bay in Paradiso (Amsterdam)

James Bay is geboren voor het podium, dat kan niet anders. Het optreden gaat hem zo makkelijk af. Geen valse noot te ontdekken bij zijn slimme popliedjes en als een volleerd entertainer gooit hij er geregeld een goede grap doorheen. Hij bespeelt zowel het publiek als zijn gitaar zonder zichtbare moeite.

Aanstormend Flevolands talent 2016: Arsenic Motion

Ik was onder de indruk van het volle geluid dat het duo tijdens de Flavourland-finale liet horen. Met een iets meer onderscheidend geluid zou 2016 wel eens een heel mooi jaar kunnen worden voor deze twee heren.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland