The Croakers gaan gewoon lekker knallen

‘Olmo en Yorgos moeten winnen!’

Bas Visscher ,

Vorig jaar speelden The Croakers voor het eerst op Flavourland. Ze haalden de finale, maar erg lekker ging het niet. Dit jaar zijn Jeroen, zang en gitaar, en Ruud, drums, beter dan ooit en klaar om die bokaal eindelijk eens mee naar Dronten te nemen. Ze studeren beide op het conservatorium en dat was tijdens de voorronde in Emmeloord duidelijk te horen. Het duo is muzikaal vel gegroeid en is door meerdere acts al als kanshebber genoemd. The Croakers zijn klaar voor de winst.

Altijd feest in de Klos

De Drontenaren streden in een drukke Klos in Emmeloord voor één van de felbegeerde finaleplaatsen van Flavourland. 'De voorronde ging best lekker. We vonden het zelf ook goed gaan. Sowieso is het altijd feest in De Klos!', vertelt Ruud. 'Lekker publiek en bovendien een heerlijke line-up. Trouwens, we hebben de hele set laten filmen.' 'Achteraf hoor je dan wel wat foutjes,' vult Jeroen aan, 'maar daardoor weten we wat we in de finale anders gaan doen.'

Beter op elkaar ingespeeld

Vorig jaar debuteerde The Croakers als duo bij Flavourland. Ze speelden nog niet zo lang in deze formatie en dat was even wennen. Jeroen: 'We hadden maar drie nummers en we waren natuurlijk nog niet zo goed op elkaar ingespeeld als nu. Hoe we nu spelen is heel anders.’ ‘De nummers zijn helemaal bijgeschaafd. We gaan gewoon lekker knallen natuurlijk.', belooft Ruud. Jeroen: 'Ik heb een net heerlijk basversterkertje gekocht en die ga ik in de Underground lekker laten warmdraaien!' Op de vraag of ze blij zijn dat de finale deze keer in de Underground wordt gehouden klinkt een schaterlach. Ruud: 'Die zaal is gewoon goed, het geluid is prima en de mensen zijn tof. De Underground is gewoon de aangewezen plaats wat dat betreft!'

Toekomstbeeld

Behalve druk met oefenen voor de finale zijn Jeroen en Ruud ook druk met hele andere dingen. 20 december, een week na de finale van Flavourland, presenteren ze hun nieuwe liveshow in Deventer. De grungerockers zijn al vele avonden filmpjes aan het knippen en plakken om deze op grote analoge beeldbuizen te gaan vertonen. 'Behalve muziek willen we ook gebruik maken van beeld', legt Ruud uit. 'Dezelfde directheid die onze muziek heeft, willen we het publiek ook in beelden meegeven. We gaan beelden laten zien die in je gezicht knallen.' 'We halen onze inspiratie uit films van Tarantino en boeken van Burroughs. Dat gaat heel goed samen met onze sound.', vult Jeroen enthousiast aan.

Champagne

Voordat de telefoon op de haak valt willen Jeroen en Ruud nog graag vertellen aan wie ze de finaleplaats gunnen. 'Olmo en Yorgos gunnen we het meest. Zij sloven zich elke keer weer uit maar winnen nooit. Ze hebben de champagne in de handen, maar mogen die nooit opzuipen! Olmo en Yorgos moeten winnen!' Dat belooft wat voor aankomende vrijdag.