Popronde: The Cool Quest @ De Meester

“Schoenen uit en dansen maar”

Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Melissa Duijn ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 1 oktober 2011 mocht Almere er voor de tweede keer van genieten. In het stadshart waren op veertien locaties vierentwintig acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 00:00 uur stonden Mixtape & Berg One in De Meester.

“Schoenen uit en dansen maar”

Wie: The Cool Quest
Wat:  Funky hiphop waarbij je niet stil kan blijven staan
Waar: De Meester, 24.00 uur

De band: The Cool Quest is ontstaan uit een fusie tussen jazzcombo Mixtape en rapper Berq One. Deze vier heren en dame zijn nu actief bezig aan een Nederlandse opmars. Na het winnen van een compositiewedstrijd hebben ze zelfs al tijdens het Nieuwjaarsconcert in Het Concertgebouw gespeeld.

Jeeh!
Het publiek geniet duidelijk van de funky hip hop. Schoenen worden uitgetrapt en de zaal van De Meester verandert in een gekrioel van dansende mensen. Saxofonist Arjen speelt alsof zijn leven ervan af hangt en is deze avond duidelijk dé smaakmaker op het podium. Dit zonder iets af te doen aan de rest van de band: muzikaal zit The Cool Quest zeer goed in elkaar.

Meh...
De bassiste is een prachtig en getalenteerd meisje, maar wat staat ze er verveeld bij. Als haar zuinige mondje af en toe zou veranderen in een lach zou het nóg fijner zijn om naar te kijken. Rapper Berq One is niet altijd even goed te verstaan, maar met zulke levendige muziek is er vrijwel niemand die daarom maalt.