Wie is Zeph van der Plas?

"Ik zou niet zo goed weten wat ik hier op zou moeten antwoorden"

Door Bart Rouw ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Zeph van der Plas.

"Ik zou niet zo goed weten wat ik hier op zou moeten antwoorden"

Zeph Morgan van der Plas (1991) eet naar eigen zeggen microfoons. Daarnaast houd hij ook nog van lekker eten, dus een omnivoor mag hij genoemd worden. Het verorberen van geluidsvangers doet hij als vocalist in de metalcore band Merge as One. Vlak na zijn basisschoolperiode kreeg hij al de kriebels om met zijn muziek, metal, aan de slag te gaan, en het is een droom die uitkomt.
Helden waaraan hij zich spiegelt zijn Ed Butcher van I Killed The Prom Queen en Alex Varkatzas van Atreyu.
Als geboren en getogen Almeerder vindt Zeph dat hij hier echt op zijn plek is. Wel hoopt hij die plek snel eigen te kunnen maken, en bij zijn ouders uit huis te kunnen. Hij is vooral content met het feit dat Almere al zijn vrienden bevat, en zijn vriendin Miranda.
Mocht hij de twintig halen, hoopt hij gewoon door te kunnen gaan met wat hij doet en leuk vindt: feesten, tekenen maar uiteraard veel gigs spelen.
Deze winnaar van Vers 2010 en een veel gezien en gewaardeerd gezicht op de bühne staat bekend om zijn rauwe stem en hoge volume. Daarom is hem gevraagd de vragen maar via mail te beantwoorden, en is er deze week antwoord op de vraag: Wie is Zeph van der Plas?


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
De repetitiestudio. Waar we met de band onze nummers schrijven. Daarnaast bij mijn vriendin thuis.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Dat zal al dan de Meester zijn, ook al is dat geen kroeg.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Ik denk dat je niet snel iets of iemand ''de Flevolandse Parel'' kunt noemen. Ieder is goed in zijn eigen ding, de een is beter in rappen dan in zingen; de een speelt op een andere manier gitaar dan de ander.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Eigenlijk heel veel dingen, maar dat zal denk ik komen door de verschillende muzieksmaken die er in Flevoland te vinden zijn.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Ik heb echt een bloedje hekel aan Lady Gaga. She's from outta space, man!

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Ed Butcher en Alex Varkatzas!

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
TEAM UP!

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Werken en verder lekker muziek maken.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Keiharde metalcore!

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Pff, ik zou niet zo goed weten wat ik hier op zou moeten antwoorden.

En, hoe is het verder?
Druk, druk, druk ! Veel bezig met Merge As One. Gigs regelen, repeteren. Daarnaast werk ik ook nog eens de hele week! Dus ja, zoals ik al zei: druk!

Wat wil je verder nog kwijt?
Adios amigo's!