Vers maakt van BG-22-24 een slachthuis

Flevolandse nieuwe

Tekst: Kevin Bindervoet; Foto´s: Sietse van der Wal ,

Ook in 2011 blijft Vers zoeken naar de meest verse bands van Flevoland. De eerste editie van dit jaar was een groot succes waarbij de bands 5 Dogs Left, Better Left Forgotten, Waterside en The Up streden om een plek in de finale. 3v12/F was erbij voor een verslag.

Flevolandse nieuwe

Het Derde jaar vers is weer van start gegaan, en hoe!  Tegen traditie in is het bij aanvang al een drukte van belang in de BG 22-24 en waar het publiek voor komt wordt ook zeer zeker gegeven, muziek van niveau.

Better Left Forgotten mag de avond openen en hoewel de fine tuning van het geluid in het begin nog wat te wensen over laat, laten zij zich daar zeker niet door stoppen. Heerlijke alternatieve rock werd ten gehore gebracht en het publiek genoot zichtbaar.

El tigre geeft een heel andere draai aan het geheel met hun toch wat punky sound en een drummer die toch wel wat weg heeft van Animal van de Muppets.  De vrolijke noot overheerst als geen ander.

Het volgende slachtvee dat mag opdraven is Waterside. Deze band zet de wat klassiekere kant van pop/rock neer. Gezegd moet worden dat dit niet onverdienstelijk is, echter zijn er wel kleine momentjes van onzuiverheden te bespeuren. Maar uiteindelijk mag dit de pret niet drukken.

Het wordt een heel ander vehaal met 5 Dogs Left. Een verhaal waarbij met enige weemoed kan worden teruggedacht aan de lang vergane tijd waar bands al Guns ´n Roses de scepter zwaaide.De jongens brengen heerlijke, dikke rock ten gehore waarbij menig toeschouwer zich toch wel af vraagt hoe zo’n jonge vent zo’n rouwe stem kan hebben.

Als hekkensluiter mag The Up aantreden. Een wel zeer jonge band, met een toch al heel volwassen sound. Lekkere poppy songs vliegen in het rond en her en der wordt zelfs gefluisterd dat we deze band misschien toch wel in de gaten moeten houden. Of het door het geluid komt of toch door de wat onwennige stem van de zangeres zullen we nooit weten, het enige punt van commentaar is het toch soms iets te schelle geluid in de zang.

Uiteraard wordt Vers afgesloten zoals gebruikelijk, stemmen op een net iets andere manier. Het publiek maakt bij deze wedstrijd herrie voor de band die niet door mag, in plaats van het gebruikelijke herrie maken voor de winnaar. Het Verspubliek beroept zich deze avond het meest op haar zwijgplicht bij Better Left Forgotten, waardoor zij tot de eerste winnaars van Vers 2011 worden uitgeroepen. De heren kunnen terugkijken op een heerlijk avondje muziek in een vol BG en vooruit kijken naar de finale, begin volgend jaar, in de Kunstlinie.