Stating the Obviouz stopt ermee

De band heeft hun laatste statement gemaakt

Door Bart Rouw ,

Ongeveer een week geleden werd de knoop doorgehakt. Stating the Obviouz, de metalband uit Lelystad, houdt het voor gezien. 3v12/F sprak met gitarist Eric Fortuin.

De band heeft hun laatste statement gemaakt

Het jaar begon goed, voor Stating the Obviouz. Er werd een ep opgenomen, een release gehouden en beide werden goed ontvangen. Toch sijpelde het naar buiten dat het onderling niet helemaal lekker zat.
Een maand na de release barst de bom. “De sfeer was weg” verklaart Fortuin. De persoonlijke onenigheden tussen de gitarist en de zanger, Clint Bakker, zijn reden voor Fortuin om er een punt achter te zetten. “De rest van de band blijft als muzikanten bij elkaar. We gaan alleen wel verder onder een andere naam, want Stating the Obviouz draagt teveel smet met zich mee.” Er is op dit moment nog geen nieuwe naam bekend.

“Het zure is, dat we net heel veel geld in het maken van en de promotie voor onze ep hebben gestopt. Het enige wat we daar nog aan hebben is het laten zien van ons kunnen. Ook ligt de ep net bij allerlei mensen voor recensies. Ook daar gaan we weinig meer aan hebben, ben ik bang.” Fortuin hoopt wel dat de ep zal werken als lokkertje voor een goede zanger. “Laten we hopen dat er iemand is die dit hoort en denkt: ´wat een vette band, daar wil ik bij.´”
Hij kan wel al vertellen dat er een aantal gegadigden zijn, maar dat de band heeft besloten eerst eens goed rond te kijken voor zij zich toeleggen. “De nieuwe zanger moet iemand zijn die goed in de band ligt; iemand die je wil uitnodigen voor een biertje.”
Het plan B is er ook al: mochten de mannen niemand vinden die past, gaan de twee gitaristen zelf zingen. “Maar, dat is echt een plan B.”

“Als mensen zich trouwens na het lezen hiervan zich bij mij willen melden, kan dat via ericfortuin@hotmail.com” nodigt Fortuin uit. “We zoeken wel mensen met wat hands-on podium ervaring, goeie zin en leeftijdsgenoten.”