5 mei met Mitss & Kapthijn

De mannen weten de komische noot te plaatsen

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Anne-Marieke Zaal ,

Vrijheid mag gevierd worden. Afgelopen donderdag maakte Flevoland zich geen uitzondering, en met twee podia was er de hele dag feest op de Esplanade in Almere Stad. Om 15:35 stonden Mitss & Kapthijn op het Meesterpodium.

De mannen weten de komische noot te plaatsen

De act:
Toen toenmalig stadsrapper Kapthijn het een tijdje zonder back-up moest rooien, is mede Blocq van Kuffeler-lid Mitss in die rol gestapt. De daaropvolgende ervaringen die de mannen deelde deden hen besluiten verder te gaan als Mitss & Kapthijn. Achter de stalen wielen wisten zij dj Stefanovici te schalken, mede oprichter van het Drumpatroon concept en het terugkerende feest Dubsteppen.

De voordelen:
De heren rappers weten een goeie show neer te zetten, waar ze beide aan meedragen. Ze zijn daarnaast ook goed te verstaan, iets wat toch een zorg is bij het live rappen.
Het repertoire zit er goed in, maar het vertoont nog geen sleur. Ook weten de mannen tussen de nummers door een komische noot te plaatsen, waardoor het geheel net even lekkerder ontvangen wordt.

De nadelen:
Over het geheel genomen komt de set wat traag over. Alsof het allemaal net iets te langzaam wordt afgespeeld. Nu is dit op zich geen probleem, maar met net iets extra vaart zou de energie meer van het podium spatten.
De keuze om soms echt voor zichzelf te kiezen is te begrijpen, maar toch oogt het podium leeg, als je normaal het hele Blocq ziet springen.