5 mei met Miss Montreal

Youtube tip!

Tekst: Nico Glas; Foto´s: Anne-Marieke Zaal ,

Vrijheid mag gevierd worden. Afgelopen donderdag maakte Flevoland zich geen uitzondering, en met twee podia was er de hele dag feest op de Esplanade in Almere Stad. Om 18:40 stond Miss Montreal op het hoofdpodium.

Youtube tip!

De Band:
Miss Montreal, oftewel Sanne Hans, is bekend geworden van twee dingen. De eerste is een reclamecampagne van een smeerkaasmerk waar zij “Gelukkig heb ik altijd nog een goed lijf” zingt (youtube tip!), maar daarnaast heeft zij ook een hit gehad op 3FM met het nummer “Just A Flirt”.

De nadelen:
Het meest trieste tijdens het optreden was dat er bij de ingang van de backstage tot vijf maal toe een knokpartij uitbarstte. Dit allemaal zonder dat de band er naar omkeek, maar het stoorde de pret aan die kant wel. Uiteindelijk waren er een hoop mensen die ook niet meer op de blonde verschijning op het podium letten, maar op alle herrie schoppers aan de andere kant van het veld.

De voordelen:
Desalniettemin was Miss Montreal wel vol met humor. Zij wist dat zij niet de bekendste artiest van de Lage Landen is en kwam dan ook met een aantal goed gemikte grappen. Verbasend was ook dat zij een groot deel van het festival terrein zo ver kreeg dat ze allemaal met de rug naar haar toe ging staan en tegelijk springend weer omdraaien. Dat is een knap kunstje crowd control!