5 mei met JAH6

De reggaeband die ons het levenslied komt brengen

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Anne-Marieke Zaal ,

Vrijheid mag gevierd worden. Afgelopen donderdag maakte Flevoland zich geen uitzondering, en met twee podia was er de hele dag feest op de Esplanade in Almere Stad. Om 14:45 stond JAH6 op het hoofdpodium.

De reggaeband die ons het levenslied komt brengen

De band:
Ooit verzuchte “ome” Kees de Koning dat hij graag nog eens een zanger van het kaliber Hazes op zijn label wilde hebben. Een dag later hing Gotcha percussionist Rudi de Graaff aan de lijn. Samen met Pieter Both, jeweetwel, van Beef, is hij ooit tegen smartlappen-reggaezanger Herman Havertong aangelopen. Via een omweg door het covercircuit ontstond uit die ontmoeting JAH6, de Nederlandstalige reggaeband die ons het levenslied komt brengen.

De voordelen:

Als de zon op je bolletje schijnt, als je al twee dagen bewust wordt gemaakt dat je vrij bent en dat mag vieren, als je met honderden gelijkgezinde jezelf voorziet van vergif naar keuze, dan kan toch niemand bezwaar maken tegen de meest laid-back muziekstroming met de teksten van Neerlands helden? Met covers van André Hazes, Willy Alberti en Ramses Shaffy is er ook meezinggarantie, wat het op een festival altijd goed doet. En als alle heren op het podium dan ook nog eens minstens tien jaar ervaring hebben in succesvolle bands, is dat slagroom op de taart.

De nadelen:
Met de zon op je bol, zittend op een plein en de nuchterheid allang achter je, is laid-back misschien wel net iets te. De band kiest specifiek voor het rustigere reggae werk, en dat kunnen ze dan ook, maar te is nooit goed.
Wel valt dit onder het kopje nadelen zoeken, want ze deden het erg netjes.