5 mei met Go Back To The Zoo

Een geoliede machine zien is iets prettigs

Tekst: Bart Rouw en Nico Glas; Foto´s: Anne-Marieke Zaal ,

Vrijheid mag gevierd worden. Afgelopen donderdag maakte Flevoland zich geen uitzondering, en met twee podia was er de hele dag feest op de Esplanade in Almere Stad. Om 17:40 stond Go Back To The Zoo op het hoofdpodium.

Een geoliede machine zien is iets prettigs

De band:
Wie de indiepop/rockband van de Nijmegense broers Hieltjes niet kent, heeft de afgelopen jaren onder een steen geleefd. De band werd in 2008 opgericht, en had binnen anderhalf jaar een contract bij Universal en een 3fm Megahit te pakken. Daarnaast zijn de mannen in alles behalve naam de huisband van De Wereld Draait Door te noemen.

De voordelen:
Go Back To The Zoo is altijd een feestje. Daar staan ze gerant voor, en dat maken ze ook waar. Met een strakke poprock set, doorspekt met britpop en indie, wisselen ze hits en “onbekende” nummers goed af. Onbekend in aanhalingstekens, omdat het, voornamelijk vrouwelijke, publiek in Almere uit volle borst mee weet te zingen en dat creëert een prachtig gevoel voor saamhorigheid. Wat moet je nog meer willen op een Bevrijdingsdag.

De nadelen:
Het enige wat GBTTZ te verwijten valt is dat het tegenwoordig een beetje ingesleten lijkt te zijn. Zij hebben een kunstje ingestudeerd en zijn dat nu door het hele land hetzelfde aan het doen. Is dit echt een verwijt of een logisch vervolg van zoveel spelen? Het is niet echt te zeggen, maar daardoor komt het af en toe vrij synthetisch over.