5 mei met De Softies

“Is dit echt Almeers?”

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Anne-Marieke Zaal ,

Vrijheid mag gevierd worden. Afgelopen donderdag maakte Flevoland zich geen uitzondering, en met twee podia was er de hele dag feest op de Esplanade in Almere Stad. Om 19:30 stonden de Softies op het Meesterpodium.

“Is dit echt Almeers?”

De band:
Vaak zijn bandbiografieën niet de juiste plek voor onpartijdige informatie. Zo koppen de Softies in dat zij Almere´s hoop in donkere dagen zijn, op het gebied van popliedjes. Een hele claim, echter wel één waar zij hard aan werken waar te maken. Met het winnen van Flavourland staat de band op de SENA popawards, er is vorig jaar een nieuw album opgenomen en er wordt hard gewerkt door de zachte mannen om de band op de kaart te krijgen buiten de regio.

De voordelen:
Dat de band muziek maakt doordrenkt met humor, is te zien vanaf het eerste moment. Tijdens de laatste nummers van Miss Montreal brak er een vechtpartij uit voor het Meesterpodium, en bij opkomst vraagt zanger Daniël van der Zee eerst aan het publiek niet te vechten tijdens de show, omdat ze maar softies zijn.
Qua muziek is er ook geen klagen. Vol overtuiging wordt de twijfelpop over het plein verspreid, en menig hoofdje deint op en neer. Een kijker merkt verbaast op “Is dit echt Almeers? Wat goed!”

De nadelen:

Het lijkt haast een vloek. Zelden kunnen de Softies hun eerste nummer spelen zonder dat de techniek hen parten speelt. Zo ook deze keer: tijdens het eerste nummer is gitarist Huib erg slecht te horen. Verder kijken luisteraars met kinderen hier en daar sceptisch, want lang niet alle teksten zijn bedoelt voor de jongere oren.